Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak mi to nedalo a po čarování na různých diskuzích (do kterých jsem radši nepsala) jsem zjistila, že asi nejsem těhule 21.století! Mě připadá, že čím víc je k dispozici informací, tím víc se těhulky stresujou a z každého menšího „beďaru“ dělají bubáka, co ohrožuje jejich mimi i je samotné! Hlavně mi tady přijde úplně šílená diskuze-Těhotenská cukrovka. Všechny, co tam písají mi přijdou úplně šíleně vyplašené a neinformované, takže ty diskuze o tom, jak si pomalu měří hodnotu cukru po vypití vody mi přijde opravdu moc. A takových diskuzí je spousta. Já patřím do skupinky střízlivých těhulek…prostě se zbytečně nestresuju. S mimčem jsme v pořádku a zbytečně nehledám bubáky tam, kde nejsou. Najdu tady nějaké takové maminky na normální povídání? ![]()
A vlastně bych tímto chtěla rozpoutat diskuzi v duchu-přehnané obavy v těhotenství na diskuzích ![]()
Líbí se mi tvůj nápad a těším se na příspěvky. Je snadné se nechat vystresovat, když se něco omílá pořád dokola nebo když se najdou v republice tři a všechny sem napíšou. Výhodu mají ty, které už těhotné byly a mají vlastní zkušenost. Ostatních a hlavně těch naivnějších mi je líto.
Jsem těhule co si ráda dá Colu, hermelín a občas vínko a spím na břiše..
patřím sem? ![]()
@Tůmička
rozhodne, ja dnes mela necely pivko a vcera sem si pochutnavala na panaku griotky na ledu, na brise teda spat neumim ![]()
@Tůmička Rozhodně, já taky spala na břiše co to šlo
pravda, pak už to nešlo.
@Lindii já neusínám vyloženě na břiše ale tak jedna noha natažená, druhá pokrčená a hodně od sebe
a tím pádem většinu váhu převalím na břicho
a malý neprotestuje, tak to neřeším. A teda ujíždím na vaječňáku
jednou za týden, za dva, si dám paňáčka.. máme domácí a to je hrozná závislost.
Ahoj, ja neberu zadne vitaminy, nemazu brisko, nemasiruju hraz a neberu ani zadne homeopatika…jsem zkratka flink a nechavam to na prirode. A rikam si, ze driv nic takoveho taky nebylo a tehotnelo se normalne. Snad jsem tu spravne
![]()
@Lindii píše:
@Tůmička![]()
rozhodne, ja dnes mela necely pivko a vcera sem si pochutnavala na panaku griotky na ledu, na brise teda spat neumim
Já rozumím tomu, že má někdo vyloženě problém, tak se pak musí hlídat - viz třeba ta cukrovka, ale čeho je moc, toho je příliš, to je pravda. @Talunka jak jsi daleko? ![]()
Jo a holky jakto, že ještě nespíte? Jste těhotné! To nemáte ani trochu zodpovědnosti? Spánek do půlnoci je ten nejzdravější! Neublížíte tím ponocováním miminkům? ![]()
Ps: ale zase já některé maminky chápu, po tom, co mají za sebou IVF atd. Nebo když je v těhotenství nějaký problém - to pak „leze na mozek“ asi každé a je to pochopitelné.
@Tůmička jj, tak obcas si taky tak lehnu..no tak udelej vajecak a osid ho s alkoholem, nebo tam dej jen tu trist, co se dava do buchet na ovoneni
a muzes bez vycitek vychrupnout celou flasu
ja ted posledni dobou zas ujizdim na zeleninovych salatech, jinak cely tehu se cpu vsim moznym, jak to prase, uf, to bude pak hubnutim ojeee ![]()
se bavim, ja jedinne co na zacatku brala byla listovka, a mazala sem se, ale prdim na to, jak rikate, driv to nebylo a taky to zensky prezily..dnes stejne ty radoby vitaminy jsou jen lapace penez a hlavne chemie!!A ty mame pri dnesku vsude habadej..
@Talunka Tak teplá vana je jediné čemu se vyhejbám, ale ne proto, že bych se bála, ale proto, že je mi pak šíleně zle.. a hermelín miluju i normálně.. natož teď. Nejraději mám pěkně v troubě ![]()