Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
My neschopenku řešit nemusíme…ale dobrý vědět, že je to potřeba i pro nařízení izolace. Pudel ovšem je, že nemáme auto 😁 bude docela švanda se na ten PCR dostat.
@Sára 1 píše:
Jak to je, kdyz si někdo udělá antigenní test, ten je pozitivní a půjde na PCR test, ale až třeba za dva dny. Co jsou ty dva dny - neschopenka, dovolená…?
no to záleží na tvém obvodním. Pokud ti to napíše, neschopenka. JInak asi teda dovolená, ale neschopenka se dá napsat i zpětně, tak se domluvit v práci, že při pozitivitě se zpětně napíše neschopenka. Nevím.
@vokishka mně hygiena, jen karatnenu teda, protože byl syn pozitivní.
No vše bylo v tom samotrasovacim formuláři, já jen vyplnila w bylo to
@Petra Z píše:
@vokishka mně hygiena, jen karatnenu teda, protože byl syn pozitivní.
No vše bylo v tom samotrasovacim formuláři, já jen vyplnila w bylo to
karanténu ano, ne izolaci
@vokishka aha,tak já myslela, že i tu dělají, jen je to jinak pojmenované
Tak to se omlouvám
@Petra Z karantena je nařízena, pokud jste měla rizikový kontakt, ale nemáte prokázanou vlastní pozitivitou testem, jakmile máte pozitivní test, tak jste v izolaci
@kubmaja02 ano,to vím
Jen jsem myslela, že i při izolaci se neschopenka řeší přes ten samotrasovaci formulář
@Petra Z píše:
@kubmaja02 ano,to vím
Jen jsem myslela, že i při izolaci se neschopenka řeší přes ten samotrasovaci formulář
nebyla tam možnost, na konci bylo napsáno, že se má kontaktovat obvodní lékař
@vokishka aha,no snad to nebudu potřebovat ![]()
A kdyby, tak aspoň vím
Karanténu pro rizikové kontakty nařizuje hygiena, izolaci pro nemocného lékař. Takto také vystavují neschopenky (i zpětně). Ale u domácího pozitivního testu je asi nejlepší kontaktovat praktického lékaře, ten by měl vystavit pro jistotu neschopenku a žádanku na PCR. Po případném pozitivním PCR se pak neschopenka mění na oficiální covidovou a začíná izolace, po negativním PCR se neschopnost ukončí a jde se zpět do práce. Ovšem nevím, zda to tak v praxi všude funguje. ![]()