Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Hezký den všem, měla bych jednu otázku. Jsem po provedeném PCR testu pozitivni (ze dne 1.2.2022) na covid, přičemž vykazuji známky tohoto onemocnění - kontaktovala jsem tedy svého praktického lékaře, který mi vystavil neschopenku do doby skončení 5denni izolace, tj do neděle. Chci se však zeptat-pokud budu mít i po těchto 5ti dnech izolace priznaky a do práce tedy nebudu moct, bude mi tato izolace a spolu s ní vystavená neschopenka automaticky prodloužena (o dny, kdy tedy ještě nebudu v pořádku a budu muset zůstat doma),nebo budu muset 6.den zkontaktovat svého praktického lékaře, aby mi neschopenku/izolaci dále prodloužil? Moc děkuji za odpověď!! ![]()
V pondělí volej svému Dr. Mám to taky tak.
Od minulého ČT kdy přišel partner domu s pozitivním testem a o to horsim stavem jsem se snažila to nechytitm bohužel že si/ne mám příznaky, včera mi přišel pozicitni pcr. Do neděle jsem doma a v po mám volat lékaři.
No, a dohodla ses s dr. jak? Zavolat, když budeš chtít prodloužit, nebo naopak zavolat, když budeš chtít ukončit? Naše dr. instruovala - pokud ještě budou příznaky, zavolejte, prodloužíme. Pokud nebudou, nevolejte, automaticky ukončuju.
Pokud ses s dr. nedohodla a řekla ti, že je izolace do neděle, tak bez toho, abys jí cinkla, těžko bude vědět, že to má prodlužovat, ne?
Automaticky prodlouženo nebude nic, protože nikdo nebude vědět, jak na tom jste. Musíte když tak v pondělí tomu lékaři zavolat. Je divné, že vám nedal přesné instrukce. U nás se třeba volá i kvůli ukončení, že už je opravdu všechno ok.
Já musela v den ukonceni volat doktorovi, ze jsem 2 dny bez priznaku, aby mi ji ukoncil