Karanténa, nezkolaudovaný dům

Anonymní
1.2.22 14:50

Karanténa, nezkolaudovaný dům

Dobrý den,
Pokud někdo ví jak to je, tak budu opravdu ráda, když poradíte. Vypadá to, že manžel bude muset kvůli covidu do karantény a tady vzniká určitý problém. Poslední měsíc jsme v nezkolaudovane novostavbě a kolaudaci aktivně řešíme, ale bohužel ještě to nějakou dobu bude trvat, kvůli jedné chybě kterou musí firma napravit. Každopádně v místě kde máme trvale bydliště už s dětmi být nemůžeme.. Nevíte prosím jak to je, když by manžel šel do karantény? Podle mě by musel být v místě trvalého bydliště protože v nezkolaudovanem domě být nemáme, nebo se pletu?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10680
1.2.22 15:10

Já myslím, že se to řeší stylem…stavba na pozemku č. par. 105/38 v obci Nová Lhota…třeba…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6667
1.2.22 15:11

Nevím, jestli se to neměnilo, ale v karanténě šlo být klidně třeba na chatě… nemyslím si, že by chybějící kolaudace byl problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1916
1.2.22 15:15

Nečakala by som, že to bude problém - človeka s TP na úrade asi tiež nezavru do karantény na ten úrad :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
1.2.22 15:16

Tam asi nebude problém ta kolaudace, bydlet můžeš i v nezkolaudovaném domě, tedy v domě bez č. p., protože existuje řízení, který se nazývá, předčasné užívání stavby´ Stavební úřad může na žádost stavebníka vydat časově omezené povolení k předčasnému užívání stavby před jejím úplným dokončením, pokud to nemá podstatný vliv na uživatelnost stavby, neohrozí to bezpečnost a zdraví osob nebo zvířat anebo životní prostředí. takže tam půjde asi o to, jak dům označit…tak bych to udělala tím číslem parcely… kontrola bez tak nepřijde, protože v karanténě je každej druhej :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10885
1.2.22 15:17

To se pak pry popisuje… napr zluty dum naproti c. p. 101

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24716
1.2.22 15:19

To nikdo řešit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.22 15:21

@Tarinka jenže my to předčasné užívání nemáme, jelikož už ten dům měl být zkolaudovany… A ten chlápek ze stavebního úřadu nad tím mavnul rukou, že tady i tak jsme, nenapadlo mě to řešit.

• Citovat
  • Upravit
10680
1.2.22 15:24
@Anonymní píše:
@Tarinka jenže my to předčasné užívání nemáme, jelikož už ten dům měl být zkolaudovany… A ten chlápek ze stavebního úřadu nad tím mavnul rukou, že tady i tak jsme, nenapadlo mě to řešit.

Však to je fuk, ale prostě jsou baráky, kde bydlí lidi a ty baráky nemají čísla popisný, protože ti lidi mají to předčasné užívání, a ty lidi ty baráky taky musí nějak značit, tak to udělej stejně - číslem parcely…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24716
1.2.22 15:33
@Anonymní píše:
@Tarinka jenže my to předčasné užívání nemáme, jelikož už ten dům měl být zkolaudovany… A ten chlápek ze stavebního úřadu nad tím mavnul rukou, že tady i tak jsme, nenapadlo mě to řešit.

Nahlaste do neschopenky číslo parcely a obec. Pochybuju, že by na člověka v karanténě/izolaci nějaká kontrola vůbec přišla. Leda na udání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.2.22 15:37

Vždyť nemusí být na TP prostě nahlásit třeba číslo pozemku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
1.2.22 18:04

Jezis tak bude v nezkolaudovanem… to bych vubec neresila, proste at nechodi mezi lidi a jestli bude v byte, baraku nebo treba na zahrade ve stanu fakt nikoho nezajima :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí