Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Ahoj holky,
mám takový dotaz na který nikde nemůžu najít odpověď.
V pátek jsem odpoledne měla pozitivní antigen, dnes ráno jsem byla na PCR. Není to pozdě? Ukáže se mi tam ze jsem ještě pozitivní?
Příznaky a všechno jsem měla v pátek, Teď už je to docela v pohodě. Mám jen trosku kašel a rýmu..
Vím ze bych mohla počkat ale nedá mi to a furt nad tím přemýšlím 😂
Děkuji
Taky jsem se toho bala. Dcera mela pozitivni antigen v patek rano. Na
PCR bylo volno az v pondeli. Dcera mela v patek rano rymicku a kaslicek a v noci na sobotu horecku 38,7. Od te doby uplne bez priznaku. Pondelni PCR mela pozitivni. Ale v ten patek se ji ta druha carka na testu objevila okamzite po nakapani, asi mela velkou virovou naloz. Tomu by odpovidal i drsny prubeh u ostatnich clenu rodiny.
@Janča6 já ti nevím, jak moc síla čárky souvisí s průběhem. Nám s mužem okamžitě vyskočily totální dálnice, testovací výrazně silnější než kontrolní… a v podstatě nám nic zásadního není, nebýt těch pozitivních testů, nepovažuju to ani za virózku „raději nepolezu mezi lidi“.
Jinak @Barca5505, ten PCR vydrží pozitivní dost dlouho, myslím, že bude pozitivní.
@ugluk nedavno jsem nekde cetla, ze kdyz se carka objevi hned, tak to znamena vyskou virovou naloz. Rekl to nejaky doktor. Ale ted to nemuzu najit. A fakt nevim, jestli je to pravda. Treba jste perfektne zvladli i vysokou virovou naloz ![]()
@Janča6 no, možná byla i hodně vysoká, ale naše těla ji ustála ![]()
Já měla v prosinci protilátky jak kráva (dvě dávky očkování a rok předtím prodělanej covid), muž je měl celkem nízký.
Ale jinak by to dávalo smysl, těhotenskej test taky ukazuje silný //, když je tam hCG hodně, že jo ![]()
Tak všem děkuji.. já měla v pátek taky horečku, bolelo mě v krku, rýma a kašel.. Pak už dobrý.. Jsem neockovana..
Myslím si ze jsem to opravdu měla tak když už tak doufám ze to vyjde pozitivní..
Bohužel jsem šla až dnes, ale myslím ze to nemůže tak rychle zmizet.. Uvidíme
V sobotu jsem si dávala slivovici tak snad mě to nevypalilo 😂
@lucad77 přišlo mi to před chvíli asi toho mají hodně 😊.
Vyšlo to pozitivně, takže jsem spokojena 😁 😊
@Barca5505 píše:
@lucad77 přišlo mi to před chvíli asi toho mají hodně 😊.
Vyšlo to pozitivně, takže jsem spokojena 😁 😊
Tak blahopřeju. ![]()
Dobré ráno všem.
Manžel donesl z práce covid, měl v pondělí pozitivní PCR a protože máme stejné příznaky celá rodina, v úterý jsme šli také na testování. Měla jsem žádanku, děti prý testují bez ní. Dcera pozitivní, syn a já negativní. Což je vzhledem k příznakům nepravděpodobné, asi jsme měli viru ještě málo a chtěla bych to zopakovat.
Otázka zní, máme nárok na další test zdarma a pokud ano, tak kdy? Neví někdo? Moc díky. Odpověď jsem nikde nenašla.
Až do teď jsme byli covidem nepolíbení, toto je naše první setkání, tak nevím, jak to chodí.
@patybar Mam pocit, ze je jeden test měsíčně zdarma, ale over si to. A jinak je tedy pitomost chodit hned druhy den, chce to tak 5 dnu po nem.
Ty příznaky v době testů jsme měli už několik dní. Nemám s covidem zkušenosti a nikdo z doktorů neradil vyčkat. ![]()
Bez žádanky je jeden test měsíčně zdarma, to jsem našla. Mě se jedná o to, za jak dlouho můžu na další test zdarma, ten 1. jsem měla s žádankou.
A taky nevím, jak syn (13 let), na ten 1. test žádanku od dětské doktorky nedostal, prý děti chodí bez ní, tak jestli může na další zdarma a kdy. ![]()