Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Ahoj. Prosím vás, já už si připadám jak idiot. Ano, chápu, že je Covid pro některé nebezpečný a že je potřeba to všechno zmírnit. Ale opět jsme odložili dovolenou u moře, ok, tak podpoříme v Česku hotely. Máme zaplacenou zálohu a dva dny před odjezdem budu mít 2.davku. Teď ale zase píšou, že se do hotelu nedostanu, pokud nepřijedu s testem? A to musím testovat i syna, kterému je 6.
píšou, že máme nárok na jeden antigenní test týdně zdarma. Ale já to nechápu, kde ho udělají? A dostanu nějaké potvrzení, nebo si ho vezmu do kabelky a pak ho v případě potřeby vytáhnu nebo jak?
omlouvám se, mě už z toho jee. Dřív stačilo čestné prohlášení, teď zas ne. Může mi to někdo vysvětlit? Vřelé díky : ![]()
Jestli se nepletu, tak dítě do 5,9 let testované být nemusí, takže tvůj syn by měl mít už test. Potvrzení bys u sebe měla mít, kdyby přišla do hotelu kontrola z hygieny. Testovací centra jsou už pomalu na každém rohu. Jsou různé druhy testu, štourací do nosu, výtěr z úst, plyvací, kloktací a možná ještě nějaká jiná varianta. Po otestování ti dají potvrzení o tom, že jsi negativní.
@mamule42 píše:
Vysledek testů se posílá do SMS a na email.
u nás při antigenním dostanou výsledek rovnou do ruky
Ty jsi za celou tu dobu nebyla nikde na testu? Upřímně a beze srandy gratuluji
Najdi si testovací centrum, zareistruj se, papír dostaneš (nebo dostaneš mailem a vytiskneš nebo si to stáhneš z té ofiko stránky). A když už, tak rovnou PCR, platí týden.
Uklidni se, tyto informace najdeš kdekoli, stačí trošku hledat. Antigenní testy dělají na mnoha místech a potvrzení ti dají, když ho budeš chtít. Svým způsobem můžeš být ráda, že u nás máme tak benevolentní pravidla(bohužel), ve státech, kde elementární rozum zvítězil nad populismem, mají podstatně přísnější pravidla.
Dítě test mít musí, výjimka je do 5 let, test ti udělají na odběrovém místě, je v každém městě, tak pohledej kde máš v okolí nejbližší. Lepší by bylo jít na PCR, ten platí dýl, když budete chtít do restaurací, bazénu apod. Pak záleží na tom odběrovém místě, někde vám dají výsledky do ruky na papíru, někde je posílají na email, někde smskou.
@ugluk byla jsem testována v práci, ale potom mi stačilo jen to čestné prohlášení. A nevíte, jestli by mi ten test udělali třeba v lékárně? Chci jen nějakej ten bezbolestnej, kvůli synovi.
A děkuji všem za odpovědi ![]()
Mám úplně stejný problém, 2. dávka těsně před odjezdem.
Ale podle tohohle (podmínky pro vstup do provozovny ubytovacích služeb)
https://covid.gov.cz/…a-nemoc-test
To vypadá, že stačí samotest doma a čestné prohlášení, nebo ne? Nebo test přímo v hotelu.
Každopádně odjíždíme za 14 dní a to se to ještě může 2× změnit.
Ale jsem z toho taky znechucená, počítala jsem s tím, že bude stačit 1. dávka, pokud nebude stačit samotest, tak to asi zrušíme úplně, chtěli jsme jen na prodloužený víkend…
a po těhle šaradach ani nevím jestli se mi někam chce.
@japeruska píše:
@ugluk byla jsem testována v práci, ale potom mi stačilo jen to čestné prohlášení. A nevíte, jestli by mi ten test udělali třeba v lékárně? Chci jen nějakej ten bezbolestnej, kvůli synovi.A děkuji všem za odpovědi
v lékárně asi ne, v našem městě to třeba dělá jedna soukromá doktorka a v nemocnici - do nemocnice musí být člověk objednaný, k té doktorce ne,
ale to si budeš muset zjistit ve vašem městě, antigen na kraj nosu je bezbolestný i pro dítě
@japeruska ne, v lékárně ti ho neudělají. Hoď do googlu covid odběová místa. Někde dělají i ze slin. I když si o celý týhle šaškárně myslím svoje, dítěti je 6 let, nikoliv měsíců, asi půjde výhledově do školy, to jedno rejpnutí dá. Nastuduj, jak je to teď s těma samotestama a čestnýma prohlášeníma, ale nejsnazší a nejlevnější ze všeho je fakt nechat udělat PCR a máš na týden klid.
@japeruska zjisti jaký kde dělají, dětem se dělají ty z krku, ale náš šestiletý třeba v pohodě zvládl i ten úplně klasicky, myslím že to u něj proběhlo mnohem víc v pohodě než u mě ![]()
@Kormidelnice no právě, jsem z toho už taky znechucená. Kdyby šlo jen o mě, tak to neřeším. Ale mám dvě děti, pořád jim slibuji, že někam pojedeme a nakonec je to jinak. Člověk si něco plánuje a oni ty podmínky mění ze dne na den. Já už nevím co platí a co ne ![]()
@ugluk píše:
Ty jsi za celou tu dobu nebyla nikde na testu? Upřímně a beze srandy gratulujiNajdi si testovací centrum, zareistruj se, papír dostaneš (nebo dostaneš mailem a vytiskneš nebo si to stáhneš z té ofiko stránky). A když už, tak rovnou PCR, platí týden.
Taky jsem nebyla ani jednou.