Poradna o očkování dětí proti chřipce
MUDr. Daniela Verdánová
Zdravím,
příští týden poprvé za doby korony odjíždíme do zahraničí (Slovinsko) a zároveň jdeme poprvé na PCR testy. Chtěla jsem se zeptat, čím mám prokázat u ubytovatele, že jsme negativní, zda dostanu automaticky nějaký elektronický certifikát a ten bude stačit nebo si mám nechat vystavit za 300 Kč potvrzení s tím, že nevím jestli si ho musím vyzvednout fyzicky na tom testovacím místě nebo zda mi také přijde elektronicky. Ve všech těch informacích se už ztrácím a proto budu hrozně ráda za Vaše zkušenosti.
Děkuji.
Záleží na odběrovém místě. Já třeba dostala všechny papíry automaticky i v angličtině zadarmo
Příspěvek upraven 01.07.21 v 13:59
@eliska.kahankova No, měl by být ten covid pas ne?? A co se týká potvrzení atd.tak se ptej na konkrétním odběrovém místě. Mně tedy přišel odkaz na pdf souor. a nebo zkus 1221, tam by ti měli poradit.
Někde to chodí do emailu, někde to posílají do té databáze, ted nevím jak jsou přesně ty stránky na ty covid pasy, tam zadas číslo občanky a měla by ses dostat k těm výsledkům. Záleží kam půjdeš no, ptej se přímo na tom odběrovém místě.
@Kriss Tina A to se platí nebo to dostanu automaticky zadarmo, když využívám toho, že mám 2 testy zdarma na měsíc?
@Kriss Tina A odběrové místo bohužel celý den nezvedá telefony, proto to řeším touto cestou ![]()
@eliska.kahankova to by mělo být zadarmo, akorát nevím jak casove, nemusí to tam být hned ten den, může chvíli trvat, než ty výsledky zapíšou
@eliska.kahankova @eliska.kahankova
napiš jim email, na ten reagují, sice opožděně, ale ozvou se
@eliska.kahankova každá laboratoř to dělá jinak, někde máš certifikát zdarma, jinde si ho připlatíš, někde ho pošlou na mail společně s výsledky, jinde si ho musíš osobně vyzvednout v papírové podobě. na ocko.uzis.cz ho máš vždy elektronicky cca 2 dny po odběru, záleží, jak rychle laboratoř zadá údaje do ISINU a jak rychle to pak zpracuje uzis.