Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda vadí, pokud budu jist antikoncepci 9 týdnů v kuse.
Většinou sním dvě plata najednou. Takže beru 6 týdnů. Jenže teď mi mají menses vyjít na dovolenou a to já nechci.
Myslíte, že by nějak uškodilo, kdybych snědla i to třetí plato bez menses? Moc děkuji.
@Eyeofthestorm píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda vadí, pokud budu jist antikoncepci 9 týdnů v kuse.
Většinou sním dvě plata najednou. Takže beru 6 týdnů. Jenže teď mi mají menses vyjít na dovolenou a to já nechci.
Myslíte, že by nějak uškodilo, kdybych snědla i to třetí plato bez menses? Moc děkuji.
můžou se spojovat tři měsíce, ale je otázka, jestli to „vydrží“, jsou ženské, které stejně začnou krvácet
@vokishka píše:
můžou se spojovat tři měsíce, ale je otázka, jestli to „vydrží“, jsou ženské, které stejně začnou krvácet
Dekuji, tak já to aspoň vyzkouším. Za zkoušku nic nedám. ![]()
@Eyeofthestorm brala jsem ha v kuse xmesicu. Po poradě s lékařem, ale jde o to zda to ha udrží
@lachtanice86 píše:
@Eyeofthestorm brala jsem ha v kuse xmesicu. Po poradě s lékařem, ale jde o to zda to ha udrží
Dekuji. Nikdy jsem problém s krvácením při brani neměla. Tak vyzkouším. ![]()
Dělala jsem ale po nějaké době jsem se prostě pomalu rozkrvácela, to bylo ještě horší protože to nějak trvalo déle.
Ale je hodně žen co berou měsíce v kuse a vše ok
Když sem brala já takhle v kuse občas se stalo že sem pak začala krvácet nebo teda spíš spinic třeba uprostřed brani platicka…ale nebylo to moc často…řekněme jednou za rok…
@Eyeofthestorm Brala jsem HA 12 let, z toho 3 roky vkuse. Max s jednou přestávkou za rok. Vždy vše v pohodě. Nebála bych se. Ovulaci stejně na HA nemáš a tohle vše se děje každý měsíc jen kvůli oplodnění. Což nechceš.
Nevadí to, stejně s HA nemáš ovulaci ani menstruaci, to krvácení z vysazení nemá pro tělo význam. Já to každopádně měla tak, že už 6. týden jsem cítila napětí v podbřišku, že jsem tu pauzu udělat musela. Některé ženy s tím ale problém nemají. Já si mohla posunout krvácení jen o pár dní, pak už to nešlo. Spíš bych vysadila prášky třeba 2 týdny před dovolenou, aby sis to odbyla už před dovolenou.
@whitemirror píše:
Nevadí to, stejně s HA nemáš ovulaci ani menstruaci, to krvácení z vysazení nemá pro tělo význam. Já to každopádně měla tak, že už 6. týden jsem cítila napětí v podbřišku, že jsem tu pauzu udělat musela. Některé ženy s tím ale problém nemají. Já si mohla posunout krvácení jen o pár dní, pak už to nešlo. Spíš bych vysadila prášky třeba 2 týdny před dovolenou, aby sis to odbyla už před dovolenou.
No, na to už je pozdě. ![]()
Zdravím, tak jsem to zkoušela opět ![]()
V neděli jsem měla brát poslední prášek po těch 9 týdnech, ale dnes jsem začala krvácet. Mám prášky brát i další dva dny nebo je už brát nemám, když stejně krvácím?
Protože vůbec nevím ![]()
Dekuji ![]()
A nebo, jestli mám pauzu vůbec dělat? Když už stejně krvácím…