Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte
chtěla jsem se zeptat od pondělka beru atb ( Duomox 1000) a beru antikoncepci Stodette(2roky) v příbaláku psaly, že může ovlivňovat účinnost atiny… a tak jsem se chtěla zeptat jaká je pravděpodobnost, že otěhotním, když atinu beru v 19:00 a atb ve 20:00 a s přítelem spíme normálně bez ochrany. V sobotu dobírám poslední prášek atiny pak bude pauza.12.7.2013 se budeme brát takže by nám ani nevadilo kdyby se povedlo na miminko zadělat už teď… a test si mám zkusit udělat až po 14ti dnech?
@mrs Ahojky, určitě bych se chránila ještě jinak… a aspon ještě týden po dobrání antibiotik… já mám díky téhle kombinaci už 7 měsíční holčičku ![]()
@Nunka píše:
@mrs Ahojky, určitě bych se chránila ještě jinak… a aspon ještě týden po dobrání antibiotik… já mám díky téhle kombinaci už 7 měsíční holčičku
Nám by to právě nevadilo kdyby se na mimi zadělalo už teď
jen jsem chtěla vědět jak moc je velká pravděpodobnost, že se to podaří ![]()
@mrs pokud by jste chtěli miminko klidně už teď proč tedy HA nevysadíš ![]()
@werunkaw123 píše:
@mrs pokud by jste chtěli miminko klidně už teď proč tedy HA nevysadíš
Protože stále nemám oddělaný rok v práci… a tak sem chtěla počkat po svatbě… ale když teď beru ty atb tak kdyby se to stalo tak bych o nějak neřešila…
Tak tohle asi moc nechápu
Tak buď chci děti a nechráním se, nebo děti nechci a chráním se. Ale abych brala hormony a snažila se záměrně otěhotnět při jejich snížené účinnosti? Jaký to má smysl? Tak je vysaď.
To si musíš rozmyslet jestli dítě ted chceš nebo nechceš. Takový to, že kdyby se zadařilo tak mi to vadit nebude, když bereš antibiotika a antikoncepci zároven není dobrý.
Bud vysad a počkej až po antibiotikách, tělo je oslabeno nemocí a nebo se chran ještě další ochranou.
@mrs test si zkus, pokud neprijde po dobrani MS a pak zase treba za nekolik dni. Pokud podezreni je, radeji uz dalsi neber, i kdyz test bude negativni. Ta kombinace urcite neni dobra. Proste vysad, dokud ATB nedoberes a radsi se chran jinak nebo se nechran vubec.
@mrs no nevím, ale někde jsem četla/slyšela ( ted už přesně nevím), že není úplně ideální otěhotnět při braní antikoncepce - co se teda týče zdraví a případných genetických vad miminka. Samozřejmě se zde najde většina žen co mají zdravé děti a otěhotněly třeba při braní antikoncepce, ale já bych to raději neriskovala
myslím, že je lepší nechat tělo od umělých hormonů odpočinout, nechat stabilizovat cyklus a pak teprve začít s mimčem…
Ahoj holky, dost vas tady pise, ze jste otehu pri brani antibiotik. kolik se vas tady teda najde? a v kolikatem tt jste na to prisli? ja jen, ze je zrovna beru, tak nad tim trochu premyslim ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, dost vas tady pise, ze jste otehu pri brani antibiotik. kolik se vas tady teda najde? a v kolikatem tt jste na to prisli? ja jen, ze je zrovna beru, tak nad tim trochu premyslim
Co je otehu?
Gynekoložka mi sama říkala, že je zodpovědnější používat kondom v případě, že bereme HA zároveň s antibiotiky… snižují údajně účinnost, jinak test za 14 dní jen pro jistotu ale myslím, že se zbytečně bojíš - nicméně obavy chápu ale příště pro jistotu kondom
@Anonymní píše:
Otehotnely
Aha diky ja tim jazyken nemluvim, ale neporadim, nikdy sem nebrala ani jedno, bohuzel.