Antikoncepce a Endiaron?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
419
9.9.15 23:45

Antikoncepce a endiaron?

Ahoj holky, asi je to blby dotaz ale vrta mi to hlavou. Muze endiaron ovlivnit antikoncepci? Jde mi o to ze ve středu (cervenec) jsme meli styk a ve ctvrtek odpoledne jsem musela vzit endiaron (celkem dve tabletky). Od te doby normalne menstruluji. Tim pádem chapu ze je muj doraz asi blby, alr jak rikam celkove me to vrta hlavou. Dekuju za nazory. Dobrou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1703
9.9.15 23:47

V minulosti jsem ho k antik. občas brala a nikdy nebyl problém (dítě :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9728
10.9.15 06:26

Endiaron™, který obsahuje účinnou látky kloroxin, patří mezi střevní dezificiencia a nedochází ke jeho vstřebání do systémového oběhu.

K ovlivnění účinnosti ankikoncepce (cytochromů z rodiny P450) opravdu nedochází, neboť by musely být splněny některé podmínky. Kloroxin by musel být metabolizován některým CYP450 a navíc tato látka by musela být induktorem nebo inhibitorem jiného (nebo i stejného) cytochromu, což by vyústilo v rozdílnou účinnosti některých léků, a tedy i hormonální antikoncepce.

Pokud si k Endiaronu™ nedáte třezalkový čaj nebo grapefruitový džus, tak bych se ničeho nebál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
10.9.15 08:56
@Doctus píše:
Endiaron™, který obsahuje účinnou látky kloroxin, patří mezi střevní dezificiencia a nedochází ke jeho vstřebání do systémového oběhu.

K ovlivnění účinnosti ankikoncepce (cytochromů z rodiny P450) opravdu nedochází, neboť by musely být splněny některé podmínky. Kloroxin by musel být metabolizován některým CYP450 a navíc tato látka by musela být induktorem nebo inhibitorem jiného (nebo i stejného) cytochromu, což by vyústilo v rozdílnou účinnosti některých léků, a tedy i hormonální antikoncepce.

Pokud si k Endiaronu™ nedáte třezalkový čaj nebo grapefruitový džus, tak bych se ničeho nebál.

Moc dekuji za vysvetleni, celkem me to uklidnilo. :) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101485
10.9.15 08:59

Já bych to ještě doplnila… ne endiaron HA neovlivní, ale pokud jeho užití předcházel průjem či zvracení, tak to ji ovlivnit může :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
10.9.15 09:01

No Endiaron sice na HAK mít vliv nebude. Ale je třeba si uvědomit, že pokud se pilulka dostatečně nevstřebala, díky průjmu… tak problém mít můžeš. Takže já bych se chránila ještě jinak. Doctus nedoctus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
419
10.9.15 09:06

Dekuji za reakce, bylo to jak jsem psala, ve stredu odpoledne styk a ve ctvrek odpoledne prujem a diky tomu jsem si vzala endiaron, od te doby uz to bylo dobrý. ;) (pote teda do konce mesice byl sex i s kondomem.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
9.12.21 19:08
@Doctus píše:

Pokud si k Endiaronu™ nedáte třezalkový čaj nebo grapefruitový džus, tak bych se ničeho nebál.

Také se bojím že by to narušilo účinnost antikoncepce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital