Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat. Beru HA Sylviane a minulý pátek jsem začala po týdenní pauze brát nové plato, v úterý jsem měla s přítelem sex a tenhle pátek jsem si HA zapomněla vzít, vzala jsem si ji až v sobotu, kdy už jsem měla brát sobotní prášek… je nějaké riziko otěhotnění? Podle mě ne, ale v příbalovém letáku je napsané, že pokud jsem měla sex týden před vynecháním pilulky, je riziko otěhotnění. Díky za rady ![]()
Tak co myslíš, ví to lépe lidé vzdělaní ve zdravotnictví (ti, kteří psali leták) nebo ty?
Riziko je.
Myslím, že otěhotnění z toho pátku nehrozí. Spíš bych se teď ještě chránila i jinak.
@Pipet A jak dlouho se mám chránit i jinak? Teď tu HA už beru normálně, dávám si pozor…
A to v letáku nepíšou? Jako minimálně týden, pro jistotu do konce plata ![]()
Ta vynechaná pilule mohla způsobit, že začalo uzrávat vajíčko - ale jestli dozraje a jak dlouho mu to bude trvat, to těžko říct ![]()
No vím, že je tam povolené dvanáctihodinové zpoždění, takže pokud sis měla vzít jeden den večer, zapomněla a vzala si druhý den ráno, neměl by to být problém ![]()
Ahoj lidi, mám takovej problém, používám antikoncepci Vreya a první týden z platíčka jsem si zapomněla pilulku déle než 12 hodin a ten den měla s přítelem i nechráněný sex. Prosím Vás, nemáte někdo s touto antikoncepcí podobnou zkušenost? Jestli dobře chrání nebo mám průšvih?
Moc děkuji za odpověd ![]()
Ahoj holky, optám se Vás.
HA beru 2 týden a nechápu, že mi to včera vypadlo.
Tudíž jsem si zapomněla vzít středu a dnes je čtvrtek.
V příbalovém letáku píší, že si mám vzít tabletu ihned po zapomenutí a to i kdyby, to znamenalo užít 2 tablety současně a poté v dalších dnech klasicky pokračovat.
Já jsem tedy včera celý den byla v tom, že jsem si prášek vzala, tak jsem se udivila až dnes ráno, když jsem si šla pro dnešní prášek.
Myslíte tedy, že mám dnes užít tabletku za včerejšek i za dnešek-aspoň tak jsem to pochopila z p. letáku.
A poté pokračovat dál.
Děkuji
Ano, chápeš to správně. Vezmi si 2 zároveň a ber jo normálně dal.