Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, nemáte někdo zkušenost? Beru Cerazette, hned po konci šestinedělí jsem si ji nechala napsat, jelikož jinou jsem nemohla, kojila jsem. Tato antikoncepce se bere nepřetržitě, tudíž by neměla být menstruace?!
No jsem 9 měsíců po porodu a dnes i přes braní antikoncepce, kdy jsem nezapomněla ani jednu pilulku, mě začal bolest podbřišek a slabě krvácím. Já stejně chtěla dobrat platíčko a vrátit se ke své původní antikoncepci, abych začala menstruovat. Už nekojím.
Nicméně máte někdo zkušenost s tím, že jste krvácely i při nepřežitém braní HA?
Děkuji.
Ano u téhle antikoncepce je dlouhodobé špinění docela časté..
Viz dnešní nová diskuze:
https://www.emimino.cz/…reti-171731/
@Lo pokud uz nekojis muze se stat, ze ti prestala sedet s bude opravdu nutne vratit se ke klasice ![]()
To, že se bere bez pauzy neznamená, že při ní nebudeš krvácet. Prostě už to tělo neudrželo, nic víc bych v tom nehledala. Já brala Azalii pro kojící, to je to samé a dostala jsem to 8 měsíců po porodu, pak měsíc nic, pak zase jednou jo a takhle furt dokola. Každopádně pokud už nekojíš, tak bych se vrátila ke klasické HA, ne kvůli tomu, abys začala menstruovat, protože při braní HA není klasická menstruace ale hlavně kvůli tomu, že u těchto HA často bývá špinění a krvácení mimo běžný termín.
Ahoj všem,
láduju se Cerazette rok a kousek, zatím bylo všechno super, menstruace zmizela, pohodička, klídeček. Teď jsem začala špinit, bolí mě podbřišek, obecně je mi tak nějak „nepohodlně“. Jinou HA než Cerazette mi MUDr. napsat nechce, kvuli poruše srážlivosti krve (nejedná se o leidena). Než to naše kamarádství s Cerazette odpískám, napadlo mě zkusit Ascorutin - zabralo to u některé z vás? Je pořád volně prodejný? A kolik ho tak cca denně sníst?
Moc děkuju ![]()
@Kacise Ascorutin brát můžeš, používala jsem ho i na zástavu MS. Dávala jsem si koňský dávky celkem. Třeba 3× denně po 3 tabletách. A stojí cca 50-60Kč?
upínám k tomu své naděje, protože jsem si na ten bez menstruační luxus zvykla
Děkuji
@Kacise Kdysi když mi gynekoložka dala tělísko, tak jsem špinila. Napsala mi Cyclo 3 fort. Je to na předpis a má zastavit špinění. Tak ještě můžeš zkusit to. Osobně jsem prášky brala 4 roky, pak jsem díky nim skončila na JIPce a nemůžu už žádný hormony. Místo toho jsem měla tělísko (sice jsem měla menstruaci, ale člověk si zvykne) a spokojenost největší. ![]()
O tělísku jsem uvažovala, jenže jsem nerodila a Gynefix, který je údajně i pro ty, co ještě nemají špunta, zas moje MUDr. nedělá, tzn bych musela jinam a to se mi zas uplně nechce.
Díky za tip!!! Když nepomůže Ascorutin, zkusím si vyžebrat tohle. ![]()
Je to na prd, mám dvě nejlehčí mthfr mutace, obvoďák tvrdí, že to má řešit gynekologie, gynekologie zas, že to je na hematologii, včetně rozhodnutí, jestli HA ano, či ne. Na hematologii mě ale nechtějí, že prý to má kde kdo a že to řešit vubec nebudou, že HA ať pořeší gynda…
![]()
@Kacise Tak ráda tě vyvedu z „omylu“. Gynefix sice je pro nerodičky, ale úplně stejně tak je i Gold Lily / Silver Lily. Sama jako nerodička jsem měla Gold lili - nejmenší velikost. A je tak za polovinu co Gynefix.
S krví… v každým případě zajít na hematologii ať ti udělají rozbor krve. A hematolog je POVINEN napsat zprávu gynekologovi jestli můžeš hormony nebo ne. Prostě bych si na tom trvala. Nenech se jen tak odfláknout. Od čeho jsou doktoři? ![]()
@kiwa Tak bych tak řekla, že budu měnit „lokál“ ![]()
Moc moc děkuju, pomohla jsi mi! A pošťouchla. Faktem je, že jsem z toho byla tak otrávená z toho přístupu, že jsem se nechala odbýt krabičkou anopyrinu (který jsem následně zahodila, protože mi bylo neskutečné vedro a MS byla k nepřežití) a doporučením víc pít… ale samozřejmě, že na JIPce bych skončila jen velmi nerada. ještě jednou díky! ![]()
@Kacise Nemáš vůbec zač. Já si s doktorama zažila „svoje“ tak se jen tak nevzdávám a domáhám se.
Ale pro klid duše fakt zajdi na hematologii. Ať víš na čem jsi, co můžeš a co ne.
Držím pěsti
Ahoj ja jsem asi vyjimka beru cera uz rok a půl a pohoda ms mi nechybi nespinim nekojim