Antikoncepce a těhotenský test

5
15.3.20 09:01

Antikoncepce a test

Ahoj. Beru antikoncepci čtvrtý měsíc a nikdy jsem nezapomněla, jen občas třeba užila o pár hodin později. Teď jsem měla poprvé od října nechráněný pohlavní styk, protože se spoleham na prášky. Bylo to ve čtvrtek. V pátek ráno jsem si normálně užila antikoncepci. Jenže jsem na víkend jela pryč a prášky zapomněla doma. Za sobotu a neděli si je tedy užila až v neděli odpoledne. Přítel se do mě neudělal. Můžu být těhotná? Mám si udělat test? Dnes je to 16 dní od styku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3032
15.3.20 10:02

I když je to velmi nepravděpodobné, tak můžeš. Nikdo tady nezná tvůj cyklus, kdy máš ovulaci, takže těžko říct. Znám hodně lidí, co bralo antikoncepci a mají prcka. Takže i když si myslím, že těhotná nejsi, tak si test pro svůj klid udělej. Antikoncepce i když si ji nevezmeš, tak tě ještě chvíli chrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
15.3.20 10:09

Pokud byl styk před 16 dny, tak dnes už bys měla pozitivní test, takže si ho klidně udělej.
Pravděpodobnost je ale naprosto minimální. Už jen z toho, že píšeš že neejekuloval dovnitř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
15.3.20 12:45

@EvieK ovulaci nesleduju, ale podle kalendáře do kterého si zapisuju menstruaci to bylo 4 dny po ovulaci. Tak snad nejsem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
15.3.20 12:50

@Lily09
Pokud berete HAK tak estrogen, který užíváte v té antikoncepci blokuje hormon FSH (folikulostimulující hormon) a k ovulaci vůbec nedochází.
Jeden vynechaný prášek by snížit účinnost neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
15.3.20 12:57
@Pajik 76 píše:
@Lily09
Pokud berete HAK tak estrogen, který užíváte v té antikoncepci blokuje hormon FSH (folikulostimulující hormon) a k ovulaci vůbec nedochází.
Jeden vynechaný prášek by snížit účinnost neměl.

Právě, že nemělo. Jen synovec je důkazem toho, že to někdy nefunguje jak má :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4829
15.3.20 13:47

Nevím co vaše švagrová užívala, ale každý typ antikoncepce má svůj tzv. Pearlův index.
U hormonální antikoncepce je spolehlivost většinou okolo 99,7 %, pokud se užívá správně.
Ze své praxe vím, že mnoho žen otěhotnělo „tzv.“ přes antikoncepci díky nesprávnému užívání. Někdy i úmyslně.

Obecný princip HAK je INHIBICE OVULACE.
Pro laika: Pokud žena užívá HAK správně, tak má cca 99,7% ochrany.

Jestli vaše švagrová spadá do těch 0,3% ví jen ona sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3032
15.3.20 14:04
@Pajik 76 píše:
Nevím co vaše švagrová užívala, ale každý typ antikoncepce má svůj tzv. Pearlův index.
U hormonální antikoncepce je spolehlivost většinou okolo 99,7 %, pokud se užívá správně.
Ze své praxe vím, že mnoho žen otěhotnělo „tzv.“ přes antikoncepci díky nesprávnému užívání. Někdy i úmyslně.

Obecný princip HAK je INHIBICE OVULACE.
Pro laika: Pokud žena užívá HAK správně, tak má cca 99,7% ochrany.

Jestli vaše švagrová spadá do těch 0,3% ví jen ona sama.

Sestra :D. Každopádně něco na tom co píšete je, ale co jsem viděla já, brala to každý den. Ještě jsem jí to připomínala. Pokud to však užila skutečně, to už nevím :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí