Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, beru již 3tydnem antikoncepci Azalia a už 2týdnem mám poměrně silnou menstruaci, nevypadá to, že by měla skončit. Máte některá zkušenost?
už je to otrava, když skončilo 6 nedělní krvácení, tak teď tohle ![]()
Já teda u azalie nekrvácela..ale špinila jsem téměř pořád..
prostě ten cyklus neudržela..je až moc nízkohormonální..
@smurfka a brala si ji i tak? Nebo si přešla na jinou? Nedovedu si představit pořád chodit s vložkou, už je to hrůza
@Tereza109 píše:
Ahoj, beru již 3tydnem antikoncepci Azalia a už 2týdnem mám poměrně silnou menstruaci, nevypadá to, že by měla skončit. Máte některá zkušenost?už je to otrava, když skončilo 6 nedělní krvácení, tak teď tohle
Ta antikoncepce obsahuje pouze gestagen (desogestrel) neobsahuje žádný estrogen a proto Ti neudrží sliznici. To se u gestagenní HAk stává běžně. Estrogen v HAk je zodpovědný za to, že držíš sliznici a nekrvácíš. Ty kojíš???
Po prvním jsem změnila značku a šla do normálních - ne pro kojící
po druhém porodu jsem šla do tělíska rovnou
@smurfka jenže já kojim a mám první, tak je blbost nechávat si tělísko, když budeme chtít za 2-3 roky další ![]()
@Tereza109 no tak asi bud vydržet, nebo se chránit jinak - přes kondom, nebo jsou tělíska i na tři roky..( ale tam taky můžeš první půl rok špinit ), takže bud vysaď a chrante se přes kondom, nebo to vydrž no..ale taková antina kde stejně krvácíš tudíž sex není..je taky dobrá no ![]()
@Tereza109 píše:
@Pajik 76 ano kojim
No tak třeba někdo poradí, já s tím nemám zkušenosti. Ale je to opravdu tím, že Azalia neobsahuje estrogen. Takže se to nezlepší. Já bohužel nevím jestli se může užívat HAK s estrogenem, když kojíš. Ale asi ne.
@smurfka počkám dokonce týdne a kdyžtak ji přestanu brát, ale jedno se musí nechat, zatím je to antikoncepce opravdu 100% ![]()
@Pajik 76 právě, že nemůže no
ale než takovouto antikoncepci, tak to radši žádnou
Za cca 3 mesice se to srovna… ja jsem tedy “jen” dost spinila, ale srovnalo se to a pak jsem ms nemela vubec az do ukonceni kojeni a prejiti na jinou antikoncepci…
@Zorbas jenže čekat tři měsíce, to nevydržíme jak já, tak přítel ![]()
@Tereza109 jak ti to dopadlo a tou antikoncepcí? Já teď řeším úplně stejný problém. Asi po týdnu užívání Azalie jsem začala krvácet, ale celkem dost jako.. přešlo tě to? Nebo jsi to vzdala?
@z.holubicka ahoj, krvácela jsem 3tydny a poté jako když utne a nic
od té doby menstruaci nemám vůbec.