Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Dobrý den, beru antikoncepci a to stále, z důvodu nepravidelného menstruačního cyklu už dlouho, Mám přítele, který má epilepsii a bere 2 prášky denně, no a moc chceme miminko, problém je že oba bereme léky a asi to není možné, jak to udělat, nemohu je vysadit a on se léčí budu vůbec mít možnost otěhotnět či mít děti? ????
Jako antikoncepci nemůžeš vysadit?
Proč? To asi nepůjde otěhotnit když ji bereš…
To je otázka na lékaře, ne tady do diskuze. A ano jsou i lidi s diagnózami a léčbou prášky, kteří mají děti.
Jako otehotnet pres tu antikoncepci, co beres?
no tady na emiminu se proslycha, ze to mozne je, naopak se to stava pry velmi casto, takze neztracej nadeje! ![]()
No tak pokud máš nepravidelný cyklus, tak to budeš muset v první řadě řešit na gynekologii…
Když ji vysadim, tak do 3 dnů začnu krvácet, i když bych dobrala platíčko a pak týden krvácela a skončilo to, pokud si do 2 dnů prášek nevezmu krvácím znovu, prostě je musím brát, gynekolog mi je napsal na srovnání, moje tělo potřebuje tu látku, jak to udělat když chci dítě? ![]()
@Anonymní píše:
Když ji vysadim, tak do 3 dnů začnu krvácet, i když bych dobrala platíčko a pak týden krvácela a skončilo to, pokud si do 2 dnů prášek nevezmu krvácím znovu, prostě je musím brát, gynekolog mi je napsal na srovnání, moje tělo potřebuje tu látku, jak to udělat když chci dítě?
Tak se zeptej toho gynekologa neee ![]()
@Anonymní píše:
Když ji vysadim, tak do 3 dnů začnu krvácet, i když bych dobrala platíčko a pak týden krvácela a skončilo to, pokud si do 2 dnů prášek nevezmu krvácím znovu, prostě je musím brát, gynekolog mi je napsal na srovnání, moje tělo potřebuje tu látku, jak to udělat když chci dítě?
Přestat je brát a začít se léčit na nepravidelný cyklus. HA problémy jen zakryje a je pro tvé pohodlí, abys neustále nekrvácela.
Přítel by se měl zeptat, zda jeho léky mají nepříznivý vliv na jeho pohlavní buňky a jestli nemá brát v případě snažení jiné.
@Anonymní píše:
Dobrý den, beru antikoncepci a to stále, z důvodu nepravidelného menstruačního cyklu už dlouho, Mám přítele, který má epilepsii a bere 2 prášky denně, no a moc chceme miminko, problém je že oba bereme léky a asi to není možné, jak to udělat, nemohu je vysadit a on se léčí budu vůbec mít možnost otěhotnět či mít děti? ????
Na cyklus se vykašli a výsad anti. Jinak neotehotnis. Ještě by mi dělali vrásky -stav přítele jak vážně to má???
@Anonymní píše:
určitě jsou i jiné možnosti než se „cpát“ nonstop hormonama ![]()
Manžel má taky epilepsii, a problém s otěhotněním nebyl, na víc jeho léky vliv na početí nemají. Konzultoval to i se svým neurologem. A tu antikoncepci musíš řešit s doktorem. Pokud není tvůj gynekolog schopen ti pomoct, pak je jediná rada, najít si jiného.
@Anonymní píše:
Ahoj, předem ti napíšu, že jí brát NEMUSÍŠ.. K upravení cyklu ti pomůžou léky které ti po konzultaci a vyšetření napíše Dr.. S antikou mám cyklus na jedničku, bez antiky mám cykli klidně i 25-30-40 dní a to každý měsíc jinak. Teď budu také vysazovat a budeme se snažit a já prostě vím a musím se smířit s tím, že budu muset brát léky na úpravu cyklu a nebudu v začátku vůbec vědět kdy a jak MS přijde.
Dobře, všem děkuji, promluvíme si o tom s lékaři, jak to udělat, děkuji za rady a podporu, pomohlo mi to, jelikož zkušenosti s tím moc nemám, doufám že to vyjde, nepravidelnost přežiji, hlavně že budueme moci mít malé. Přítel má slabší stádium, záchvat měl 2× za rok, teď bere léky a dobré, teprve půjde na vyšetření příští týden, tam se uvidí jak na tom je a rovnou se pozeptá, já si zajdu ke gynekologovi a uvidíme jak to půjde řešit.
@Anonymní píše:
Dobře, všem děkuji, promluvíme si o tom s lékaři, jak to udělat, děkuji za rady a podporu, pomohlo mi to, jelikož zkušenosti s tím moc nemám, doufám že to vyjde, nepravidelnost přežiji, hlavně že budueme moci mít malé. Přítel má slabší stádium, záchvat měl 2× za rok, teď bere léky a dobré, teprve půjde na vyšetření příští týden, tam se uvidí jak na tom je a rovnou se pozeptá, já si zajdu ke gynekologovi a uvidíme jak to půjde řešit.
Antikoncepce problem neresi ale zakryva 🙈 patrne ti vubec nefunguji hormony jak maji