Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky prosím vás. Jedu teď první plato Drovelis. 21 den. A celou dobu špiním. Je to otravné. Doufala jsem že mi bude lépe, nebudu muset řešit tyhle věci, měla jsem rozházený cyklus a hlavně to beru kvůli cystám na doporučení lékaře, jinak bych do toho nešla. Prosím upraví se to špinění nebo to mám přestat brát ![]()
Ahoj,
určitě už máte nějaké zkušenosti s touto HA.
Beru první plato (HA po 14 letech). Začala jsem ji užívat s prvními příznaky menstruace. Již po první tabletce se mi menstruace nerozjela. Nyní ji beru asi 6 dní a stále nic. První dva dny jen slabší špinění.
Je tento stav normální?
děkuji za Vaše postřehy
Mám a už nikdy víc
. Neustálé bolest v podbřišku, otřesné akné po celém těle, ztrát libida, náladovost, tvořící se cysty na vaječníku, tlaky v nohou, absence " menstruace". Brala jsem ji přes půl roku v naději, že se to zlepší, ale bohužel.
Ahoj, tento měsíc dobírám antikoncepci drovelis…přečetla jsem si spoustu diskuzí a asi se musím připojit ke všem, co s antikoncepcí nejsou spokojený.
Léčím se ještě se štítnou žlázou, takže veškeré nežádoucí účinky přisuzuju právě thyrozolu, ale teď po přečtení si nejsem až tak jistá, výsledky mam víceméně dobré.
Co mě hodně trápí jsou velké návaly horka, hlavně v noci. Bolesti žaludku, snížené libido. Poslední 3 měsíce mi padají neskutečně vlasy. Trpím na špatné nálady, těžko zvládám tyhle vedra, je mi z nich doslova zle. Bolesti hlavy. Špinění.
Mazec, neberte je! Snad se srovnám až je vysadím.
@veeeraf píše:
Ahoj, tento měsíc dobírám antikoncepci drovelis…přečetla jsem si spoustu diskuzí a asi se musím připojit ke všem, co s antikoncepcí nejsou spokojený.
Léčím se ještě se štítnou žlázou, takže veškeré nežádoucí účinky přisuzuju právě thyrozolu, ale teď po přečtení si nejsem až tak jistá, výsledky mam víceméně dobré.Co mě hodně trápí jsou velké návaly horka, hlavně v noci. Bolesti žaludku, snížené libido. Poslední 3 měsíce mi padají neskutečně vlasy. Trpím na špatné nálady, těžko zvládám tyhle vedra, je mi z nich doslova zle. Bolesti hlavy. Špinění.
Mazec, neberte je! Snad se srovnám až je vysadím.
Z pohledu klasické medicíny neumím posoudit. Z pohledu alternativní medicíny - HA obsahuje v první dávce estetrol - tedy syntetický estrogen a vdruhé dávce placebo. To by odpovídalo velkému množetví estrogenu v těle, tedy estrogenové dominanci a odpovídají tomu takřka dokonale i vaše příznaky. Pokud máte zájem se o tom dozvědět více, zadejte do vyhledavače „estrogenová dominance“ najdete spoustu odkazů hlavně na projevy této hormonální nerovnováhy. Píšete, že máte i nějaké problémy se štítnou žlázou, bohužel, problémy s ženskými hormony a štítná žláza spolu také souvisí.
Holky, minuly tyden jsem se rozhodla vysadit, zbyly mi dve plne plata a z jednoho odebranych jen 6 tabletek. Kdybyste nektera potrebovala, prenecham za 500 Kc. Expirace 1/2027
Moje zkusenosti byly dobre, nicmene ztrata libida u me byla tak silena, ze tohle byl hlavni duvod, proc jsem ji prestala brat.
Prodám antikoncepci drovelis nová 700,– exp.02/27
Ahojky, moje zkušenost s antikoncepcí drovelis je negativní. Vysoká cena, a téměř 14 dní slabá menstruace, a bolesti prsou, jsem víc podrážděná než obvykle. Před deseti lety jsem měla podobnou, a špinila jsem 2 měsíce, až jsem musela na kyretáž. Doufám, že se to nebude opakovat. Proč se takové tablety nabízí u lékaře, když málokomu sedí, nechápu
jediné plus, že jsem přestala krvácet v kusech, a nemůžu otěhotnět, to je mi ale jaksi k ničemu, když pořád krvacim 😀
Dobry den,
Moje zkušenosti s antikoncepci drovelis jsou velmi špatné. Je mi 31 let. Malém jsem přišla o život. Pokud jste ve věku 30-40 let určitě si nechte před užíváním udělat testy jestli nejste trombofilní. Lékař mi antikoncepci předepsal jako jediný možný lék na cystózu. Testy na trombofilii mi neudělal ačkoliv měl. Antikoncepce mi způsobila trombozu, krevní sraženina se dostala do mozku a způsobila mi mozkovou příhodu. Naštěstí sem to přežila bez následku na cely život. Já osobně po této zkušenosti nemám důvěru ani v lékaře ani v antikoncepci. Začalo tím ze mě bolelo noha, pak šílené bolesti hlavy, motani hlavy, závratě, zvracení, nemohla jsem mluvit dále jsem přestala cítit nohy a pravou ruku. Přišli na to až v Praze v motole. Po ukončení užívání se mi postupně dělalo lépe.
Rozhodne tento “lék” který způsobuje ženám mrtvici, infarkt a embolii nedoporučuji. Řeknete si ze tohle se stane jedné z tisíce, stejně jako jsem si to říkala já. Až teď vidím kolik žen tyto komplikace postihli. Znám jich i par které to zabilo. Mladé holky 30 let
Je to smutné