Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Viz příbalový leták:
Co dělat, jestliže se transdermální náplast částečně nebo úplně odlepí Pokud se transdermální náplast EVRA částečně nebo úplně odlepí a zůstane odlepená, je dávkování přípravku nedostatečné. Pokud zůstává transdermální náplast EVRA částečně odlepená:
Po dobu kratší než jeden den (méně než 24 hodin): měla by být znovu přilepena na totéž místo nebo neprodleně nahrazena novou transdermální náplastí EVRA. Žádná další antikoncepce není nutná. Další transdermální náplast EVRA by měla být aplikována jako obvykle v den výměny.
Po dobu delší než jeden den (24 hodin nebo déle) nebo pokud si žena není jistá, jak dlouho je transdermální náplast odlepená: je možné, že žena není chráněna před otěhotněním. Žena by měla ukončit současný antikoncepční cyklus a neprodleně zahájit nový cyklus nalepením nové transdermální náplasti EVRA. Začíná tak nyní nový den 1 a nový den výměny. Po dobu prvních 7 dní nového cyklu musí být používána ještě nehormonální antikoncepce. Pokud transdermální náplast nelepí, neměla by být znovu aplikována a okamžitě by měla být nalepena nová transdermální náplast. K fixaci náplasti nesmějí být použity náhradní lepidla nebo obvazy. Opoždění dne výměny transdermální náplasti Při zahájení kteréhokoli cyklu aplikace transdermální náplasti (týden 1, den 1):
@Anonymní píše:
Zdravím,
před pár měsíci jsem začla brát antikoncepci Evra, vše vylo v pořádku vždy.
Dnes ve sprsme se mi náplast odkepila celá ale, při přidržení u kůže se znovu chytila, ale už ne céla, proto se obávám jestli bude stále držet. Antikoncepci si vždy měním ve středu večer a dnes je pondělí večer(1.týden), tak mám počkat do středy do odpoledne/večera a nalepit si novou náplast(2.týden) nebo si ji mám teď vyměnit a ve středu znovu aby sem pokračovala v cyklu pravidelném?
su v tom uplně ztracená, tak bych byla ráda za pomoc🥺
také používám - dej si dnes novou náplast a pokračuj dál ve výměnách v pondělí
Zdravím,
před pár měsíci jsem začla brát antikoncepci Evra, vše vylo v pořádku vždy.
Dnes ve sprsme se mi náplast odkepila celá ale, při přidržení u kůže se znovu chytila, ale už ne céla, proto se obávám jestli bude stále držet. Antikoncepci si vždy měním ve středu večer a dnes je pondělí večer(1.týden), tak mám počkat do středy do odpoledne/večera a nalepit si novou náplast(2.týden) nebo si ji mám teď vyměnit a ve středu znovu aby sem pokračovala v cyklu pravidelném?
su v tom uplně ztracená, tak bych byla ráda za pomoc🥺