Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem, jednoduchý dotaz, uvažuji o antikoncepci (měla jsem ji už jednou, pak jsem vysadila) potřebuji nějakou levnější (max 800) a která vam nezpusobovala zadne velke nezadouci ucinky a tak. Děkuji za všechny typy ![]()
@nahodnykolemjdouci píše:
Kondomy? např. bezlatexové 15 Kč, tj. 800/15 = 53×
Každé sedí něco jiného, za mě ale Sylviane.
@Kočka123 píše:
@kopejka kolipa stoji?:)
Když jsem jí kupovala naposledy v loni tak 550,– na tři měsíce ![]()
@Kočka123 píše:
@nahodnykolemjdouci kondomy nechci :/ nesedi nam moc
jasně, to byl jen návrh. Jinak dělají i z polyuretanu, o kterých pocitově nevím… ![]()
Hele, já mám tělísko s hormony. Pořizovací cena 5000, ale vydrží 5 let, takže měsíční náklady cca 85 Kč. Cenově to kondomům nekonkuruje, ale ostatní hormonální antikoncepci už velmi. A jako bonus většině uživatelek vymizí menstruace, takže ušetříš za hygienické potřeby. Jen je tu riziko, že ti třeba nesedne, může také občas vypadnout, ze začátku můžeš několik měsíců špinit. Ale většinou nemá tolik negativních účinků jako tabletky a je podstatně šetrnější, protože působí lokálně tam kde přesně má. Ale nevyplatí se, pokud plánuješ dítě dříve než za těch 5 let.
A mate holky zkusenosti s Azalia? Dnes mi ji dr. predepsal, jsem po druhem porodu a kojim. Premyslela jsem o telisku, ale porad se nemuzu rozhodnout (muj dr. z moralnich duvodu antiko neschvaluje, tak mi k tomu nic nerekne. Prasky mi napise a na telisko by me nekam poslal do nemocnice. Ale rozhodnout se mam ja a nevim jak…). Kondomy nam nevyhovuji, ted jsme meli nehodu a ty nervy, ze bychom meli treti hned po druhym, nam za to nestoji ![]()
Dienille
nizkohormonální cena cca 600kč pro mě zatím dost dobrá ![]()