Antikoncepce, posunutí menstruace

25.12.21 21:27

antikoncepce, posunutí menstruace

Ahojky, potřebovala bych poradit.
Beru antikoncepci minisiston a už mi zbývá poslední prášek, takže mi to vychází, že budu mít menstruaci na Silvestra. Chtěla bych ji nějak posunout jestli to půjde a popřípadě jak to mám udělat😁. Předem děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8722
25.12.21 21:31

Nedělej sedmidenni pauzu a začni rovnou brát z nového platicka. Buď jen pár dní, aby ti menstruace vyšla někdy na začátek ledna. Anebo ho dober cely a pak pokracuj zase obvykle dal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1238
25.12.21 22:24

Mne doktor rikal, ze vzdy musim dobrat cely plato. Takze kdyz neudelam 7 denni pauzu, tak proste druhy plato dobrat cely. A to i pres to, ze zacnu spinit driv, nez ma prijit menstruace po vysazeni. Takze me se stavalo, ze jak jsem si vzala 7.prasek z 2.platicka, tak jsem spinila az do menstruace. Takze u me totalne k nicemu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.12.21 10:59

Mám stejnou zkušenost, po napojení jsem menstruovala víc jak 14 dní… a opravdu menstruovala nešlo o špinění. A byla jsem tedy pěkně nafouklá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
577
26.12.21 14:09

Musíš vždycky vzít minimálně 21 pilulek, aby to bylo účinné (proto někdo říká celý plato).

Já to dělala tak, že jsem brala třeba 25 pilulek, pauza, 21 pilulek, pauza, 21 pilulek, pauza, 23, pauza…

Takhle jsem to dělala 15 let a v pohodě, jedině jednou přes léto jsem chtela brat dohromady 2 plata dohromady a po 35 pilulkach mě už začínalo bolet břicho jak při MS, tak to už na mě bylo moc. Za mě lepší si to posunout jen o pár dní než zbytečně o měsíc.

Edit: Žena, která užívá jednofázové antikoncepční pilulky (to jsou ty, které mají všechny tablety obsahující hormony stejné), to má pohodlnější. Tyto pilulky se mohou užívat jakkoli dlouho - pouze je nutno dodržet pravidlo, že se musí využívat nejméně jeden blistr a tato doba se nesmí zkrátit, protože by se snížila spolehlivost antikoncepce. Ideální je v tomto případě nedělat 7denní pauzu, ale po užití 21 pilulek pokračovat celým dalším platem. Nikdy však neužívat pilulky méně než 21 dnů. odkaz: https://www.antikoncepce.cz/oddálení-menstruace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí