Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Hezký den, nenašel by se tu někdo kdo by mi mohl poradit ohledně antikoncepce?
Sama tomu nerozumím a tak bych potřebovala poradit. Po porodu (od začátku nekojím) cca 6 měsíců jsem šla ke gynekoložce s tím, že mám menstruaci nepravidelnou a pokud ji mam, tak velmi silnou.
Lékařka mi napsala antikoncepci s tím, že ji mám začít užívat od prvního dne menstruace pouze 10 dní, poté mluvila o braní antikoncepce 16-25tý den cyklu. No zkrátka z toho nejsem moudrá a nevím, jak ji užívat. Má s tím prosím některá zkušenost a byla schopna mi to vysvětlit prosím? Tentk postup zvolila pro to, aby menstruace byla pravidelná. Moc děkuji![]()
![]()
@dana.dv jedná se o Lindynette 20 a o tomto postupu tam není nic, právě..
Brát antikoncepci jen kvůli pravidelné menstruaci je blbost. Tím se nic nevyřeší, jen se problém uměle překryje.
To, že je menstruace po porodu silná a nepravidelná je normální.
Hezký den, nenašel by se tu někdo kdo by mi mohl poradit ohledně antikoncepce?

Sama tomu nerozumím a tak bych potřebovala poradit. Po porodu (od začátku nekojím) cca 6 měsíců jsem šla ke gynekoložce s tím, že mám menstruaci nepravidelnou a pokud ji mam, tak velmi silnou.
Lékařka mi napsala antikoncepci s tím, že ji mám začít užívat od prvního dne menstruace pouze 10 dní, poté mluvila o braní antikoncepce 16-25tý den cyklu. No zkrátka z toho nejsem moudrá a nevím, jak ji užívat. Má s tím prosím některá zkušenost a byla schopna mi to vysvětlit prosím? Tentk postup zvolila pro to, aby menstruace byla pravidelná. Moc děkuji