Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pěkný den, jsem hloupá, ale měla jsem teď stresy s maturitou a ztratila jsem antikonpcepci, tak jsem si vzala novou.
Vzala jsem nějaké pilulky a jela dál v tom platíčku bez pauzy, protože mi to zrovna vycházelo na ústní.
Jenomže jsem si v tom udělala nepořádek a teď nevím co s tím.
![]()
Nevím, kdy jsem to začala brát (já blba si to nenapsala) a teď mi chybí asi 5 pilulek v platicku, nevychází mi to, ze bych začala brát Antikonpepci o tolik dní dříve. Nevím, jestli jsem třeba ze stresu nezapomnela a nevzala dva, nebrala jsem to podle dnů, nána pitomá.
A teď nevím, co dělat. Sex pořádně nemám, takže jestli měsíc nebudu chráněna, když skončím o týden dříve mi nevadí, bojím se spíše, že mi to udělá něco s tělem nebo že nebudu chráněna déle než měsíc.
Přítele mám, ale sex je jednou za 2-3 týdny a nechci být nechráněná déle než měsíc.
Prosím neřešme proč spolu spime tak málo, je to z hlav obou.
Znamená to prosím tedy, že nemusím dobírat všech 21 pilulek a můžu skončit kdykoli co začnu 2. Balení?
Udělej sedmidenní pauzu a pak začni užívat nový balení. A přestaň si to plést s lentilkama nebo brzo skončíš těhotná.
@Janli píše:
Udělej sedmidenní pauzu a pak začni užívat nový balení. A přestaň si to plést s lentilkama nebo brzo skončíš těhotná.
Já to jinak užívám řádně, ale jsem stresařka a nezvládala jsem se věnovat ze stresu pořádně ani maturitě