Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj. Potřebuju poradil jsem po první aplikaci iněkční antikoncepce sayana. Od začátku mi nedělá dobře je mi zle,buší mi srdce,špiním.A strašně jsem zhubla.Jsem 4 měsíce po porodu a plně kojím. Zhubla jsem 10kilo hned po porodu a 7 kilo za tři měsíce. Vážila jsem 70 před porodem ted 53. Jsem hubená nesluší mi to.Já myslela,když užívám antikoncepci,že tak nezhubnu.Chci přejít na prášky máte někdo skušenost s práškama??aby mě to sedlo a náký to kilo přibrala?? mooc děkuji.
Sakra, antikoncepce po které se hubne? Okamžitě letím k dr ať mi ten zázrak napíše
Jinak si myslím, že obecně má antiko přibírací efekt, takže podle mě by se mělo přibírat po každé, ne?
Já mám taky Sayanu, nekojím, ale už měsíc špiním/ i krvácím, zhubla jsem asi 2kilča, jinak vše je v pohodě, až na to špinění… ![]()
rozhodla jsem se pro antikoncepci sayana, protože mi nikdy nevyhovovaly prašky.....bývalo mi vzdycky spatně od žaludku.První týden jsem trpěla, litovala,že jsem se pro sayanu rozhodla.Tupa bolest hlavy,kreče v nohou…pak to ustalo.Zadné krvácení ani menses neprisla.Tretí měsíc ale opět začala naladovost, tupa bolest hlavy, návaly horka…Takže s touto antikoncepci končim.
Druhy dr.mi řekl,že si urcitě v případě dlouhodobého užívání mam nechat vyšetřit kosti, protože to zpusobuje řídnutí kostí.
Ahoj má někdo zkušenosti s touto antikoncepcí Sayana? Mám za sebou první dávku a vždycky jsem se jen silně špinila bez menstrulace.
Mám za sebou dvě dávky antikoncepce Sayana a chtěla bych Vás upozornit, že v místě vpichu se Vám může udělat „důlek“. Injekci jsem si nechala píchnout do stehna (před cca 2roky) a doteď mám v místě vpichu dost viditelný důlek. Ubyl mi tam podkožní tuk, je to vidět i přes upnuté oblečení (elastické kalhoty) a pohled v plavkách? Hrozný. Vím od dr. že nejsem jediná (prý třetí co ho na to upozornila, ale nevím z kolika) a jedné pacientce se „to spravilo“. Když jsem se o tom bavila s jiným dr. tak má stejnou zkušenost a říkal, že je záhada, že o tom nikde nepíšou ani slovo, dokonce ani v příbalovém letáku ![]()
Zdravim te me teda sayana sedela take jsem po ni zhubla citila sem se po ni ok ale pak jsem presla na depoproveru a jsem tlusta jak prase z 59 kg mam 71 premyslim že prejdu asi k sayance ta byla super
je pravda že každemu sedi neco jineho
Eva D. díky moc, mě se právě udělal taky důlek a já furt od čeho to mám, po injekci jsem si místo nikdy nekontrolovala, ale pak jak jsem byla v kalhotkách před zrcadlem tak jsem se toho lekla, já taky zhubla po porodu rychle, brala jsem injekce od 6 nedělí rok a už 7 měsíců neberu a ještě jsem nedostala ms, tak budu muset asi na vyvolán, ale jinak já s ní neměla problém jen když jsem měla termín ms tak jsem byla jak puberťák a trochu tlaky v podbřišku..
@simuska píše:
rozhodla jsem se pro antikoncepci sayana, protože mi nikdy nevyhovovaly prašky.....bývalo mi vzdycky spatně od žaludku.První týden jsem trpěla, litovala,že jsem se pro sayanu rozhodla.Tupa bolest hlavy,kreče v nohou…pak to ustalo.Zadné krvácení ani menses neprisla.Tretí měsíc ale opět začala naladovost, tupa bolest hlavy, návaly horka…Takže s touto antikoncepci končim.Druhy dr.mi řekl,že si urcitě v případě dlouhodobého užívání mam nechat vyšetřit kosti, protože to zpusobuje řídnutí kostí.
ahoj také mi po ní bylo zle ale měla jsem obráceně Ms měsíc a půl a týden pauzu,už jí neužívám 7.měsíců a dostala jsem hormony na upravení cyklu.a teď je mám jeden den a pak nic
a strašný bolesti v podbříšku a nevolnost cca týden okolo datumu co mám dostat Ms
![]()
@simuska píše:
rozhodla jsem se pro antikoncepci sayana, protože mi nikdy nevyhovovaly prašky.....bývalo mi vzdycky spatně od žaludku.První týden jsem trpěla, litovala,že jsem se pro sayanu rozhodla.Tupa bolest hlavy,kreče v nohou…pak to ustalo.Zadné krvácení ani menses neprisla.Tretí měsíc ale opět začala naladovost, tupa bolest hlavy, návaly horka…Takže s touto antikoncepci končim.Druhy dr.mi řekl,že si urcitě v případě dlouhodobého užívání mam nechat vyšetřit kosti, protože to zpusobuje řídnutí kostí.
Když mi doktor pichl inekci sayana dostala jsem to do týdne trvalo to 10 dní a teď mam 8 dní zpoždění a pořád nic a plně kojím
docela mě to unervoznuje přeci když není MS jde váha nahoru že