Antikoncepce v 15 letech - předpis bez souhlasu rodičů a cena

Anonymní
8.7.23 19:32

Antikoncepce v 15 letech

Zdravím, měla bych pár dotazů. Je mi 15 a chtěla bych začít brát antikoncepci. Mám vždy hodně silnou menstruaci, opravdu hodně trpím na menstruační bolesti a navíc mi vždy trvá 10 dnů. K tomu mám také problémy s akné, takže si myslím že by mi s tím antikoncepce mohla pomoci. Ale nevím jestli mi ji předepíšou bez souhlasu rodičů? Nemáme doma vůbec dobré vztahy takže řešit to s mámou není pro mě idealní. A ještě bych se chtěla zeptat, na kolik Kč měsíčně antikoncepce vyjde?
Budu ráda, když mi zde někdo odpoví :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4385
8.7.23 20:14
@Anonymní píše:
Zdravím, měla bych pár dotazů. Je mi 15 a chtěla bych začít brát antikoncepci. Mám vždy hodně silnou menstruaci, opravdu hodně trpím na menstruační bolesti a navíc mi vždy trvá 10 dnů. K tomu mám také problémy s akné, takže si myslím že by mi s tím antikoncepce mohla pomoci. Ale nevím jestli mi ji předepíšou bez souhlasu rodičů? Nemáme doma vůbec dobré vztahy takže řešit to s mámou není pro mě idealní. A ještě bych se chtěla zeptat, na kolik Kč měsíčně antikoncepce vyjde?
Budu ráda, když mi zde někdo odpoví :kytka:

Souhlas nepotřebuje. Cena je různá od cca 400-1200 Kč na 3 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
8.7.23 20:40

A co takhle říct ať ti gynekolog pomůže vyřešit gyn3kologicke problémy nejprve prášky na to určenými?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.7.23 20:40

Já jsem souhlas musela dávat, dceři bylo 16let.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.7.23 20:54

Já jsem tedy souhlas dávat u dcer kterým nebylo ještě 18 s užíváním antikoncepce musela taky.
Každá jiný lékař, chtěly ho obě.

Jinak pokud je to ze zdravotních důvodů, tak by to rodič mohl pochopit ne? A lékař mu to tak vysvětlit.
Protože se obávám, že rodič bude potřeba i u té návštěvy všeobecně.

• Citovat
  • Upravit
22026
8.7.23 21:00

Ono je taky dost podstatné, zda už jsi vůbec u nějakého gynekologa registrována nebo ne.

Protože pokud ne, bez přítomnosti zákonného zástupce se stejně neobejdeš, k registraci je jeho přítomnost nutná.

A pokud už nějakého gynekologa máš, řekne ti nejlépe sám, zda souhlas rodičů bude vyžadovat nebo ne. V tomto směru záleží vždy pouze na něm a je úplně jedno, kdo ti tady co napíše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
14.7.23 23:42

Ahoj, nechci tě strašit, ale je dobré si uvědomit, že braní antikocepce má i svá negativa. Ve tvém věku ještě nemusí být dozrálý hormonální systém, a proto můžeš mít delší mestruaci, nepravidelný cyklus apod. a je to zcela normální. Většinou se to časem spraví samo :). Antikonce jsou umělé hormony, které utlumí tvůj hormonální systém. Sice se ti zlepší pleť, ale zase se ti může stát, že až za X let budeš chtít otěhotnět a vysadíš antikoncepci, tak se ti tvůj přirozený cyklus už nevrátí. Akné se dá řešit i jinak, např. zdravější stravou (omezením sladkého, jíst více zelené zeleniny, apod.). Bolestivá mestruace zase často bývá kvůli svalové nerovnováze v oblasti pánve a dá se zase řešit speciálním cvičením. Zkus si třeba vyhledat cviky podle Ludmily Mojžíšové. Na závěr něco ke čteni:
 https://www.cyklickazena.cz/…ntikoncepci/

https://fyzioklinika.cz/…-miliony-zen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24643
15.7.23 10:10

V dnešní době žalob na všechno bych se divila, kdyby gynekolog ten souhlas nechtěl. Už někam chodíš? Pak je nejjednodušší se zeptat. Pokud nechodíš, je třeba si nejprve někoho najít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí