Antikoncepce a zdraví

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
11
13.10.24 11:53

Antikoncepce zdraví

Dobrý den, mám takový problém nebo spíše i dotaz proto bych se chtěla zeptat vás zkušenějších mám celkem strach z antikoncepce kvůli tem nežáducím únčinkům, přesněji přibíraní. Chtěla bych se zeptat těch co to už berou třeba déle jaký jste měli nějaké ty nežádoucí účinky npř to přbíraní a jak si s tým poradit proste mám z toho fakt strach. Někde sem slyšela že někdo přibral třeba i 13 kg a to bych fakt nedala. Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9652
13.10.24 12:01

Pokud se dopředu bojíš nežádoucích účinků, tak je dost pravděpodobné, že si nějaký vsugeruješ a mít ho budeš. Proto bych hledala jiný způsob antikoncepce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
13.10.24 12:05

@Jahru jsem poměrně dost mladá a myslím se že jiný způsob než antikoncepce a kondom by nebyl úplně vhodný, jelikož mo to říkala i gynekoložka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zuzanka320
13.10.24 12:23

Já antikoncepci (prášky) brala 6 let a ani kilo navíc, jediné co, tak jsem byla citlivější u filmů (rozbrecel mě i odchod psa z domu) :lol: ale nic hrozného :D

Každopádně se můžeš poradit s gynekologem jaký druh by byl pro tebe lepší, případně když nesedne, dá se změnit.

Případně jediné kondom je bez vedlejších účinku :nevim:

• Citovat
  • Upravit
16178
13.10.24 12:23

Beru HA už tak 13 let, měla jsem různé a nežádoucí negativní účinky jsem teda nepozorovala :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9652
13.10.24 12:24
@111673 píše: Více

můžeš kombinovat tělísko, kondom, pesar, spermicidy, plodné/neplodné dny.
Při kombinace je to docela spolehlivé.
Nežádoucí účinky hormonální antikoncepce jsou dost individuální a i když ti tady spousta žen napíše, že měly/neměly NÚ, tak pro tebe z toho neplyne nic.
Btw, zaráží mě, že se nejvíc bojíš přibírání, to se dá v pohodě ovlivnit. Mě by spíš strašila trombóza, embolie atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8857
13.10.24 12:27

Osobní negativní zkušenost jen u antikoncepce injekce. Tehdy jsem opravdu nabrala. Musela jsem zadržovat vodu. Třetí injekci jsem vrátila k likvidaci do lékárny. Už jsem nechtěla pokračovat. Jinak prášky před dětmi nebo po dětech Evra náplasti a Ornibel kroužky za sebe bez problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32866
13.10.24 12:48

Beru HA poněkolikáté v životě ( pauzy na těhotenství a jiné formy ochrany), celkem cca 10 let a žádné nežádoucí účinky si nevybavuju. Přibírala jsem z jiných důvodů. Teď zrovna beru HA taky, přes 2 roky a hubnu úspěšně 1kg týdně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3043
13.10.24 13:14

Chápu, že přibírání pro tebe může být strašákem č. 1, ale vzhledem k celkovému konceptu hormonální antikoncepce a dlouhodobému vlivu na zdraví i budoucí bych už do toho nešla. Zase pro mladou holku, která nemá moc zkušeností a kluci, se kterými spí, taky ne, co si budem.. taky jsem brala HA v 17, 20 letech, ale teď už volím prostředky bez celkového vlivu hormonů. Takže - nic zdravého to není, ale snad dočasně je to nejbezpečnější forma antikoncepce. Hlavně to ber pravidelně!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí