Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ahoj. chci začít s náplastmi. gynekoložka řekla že je to hodně nákladné a že to vyřešíme příští návštěvu. co si pod tím mam představit? kolik prosím za to platíte a na jakou dobu? +nejake vyhody nevyhody? dekuji moc
na 3 měsíce to stojí 1000,–- - 1100,–-
výhody - nemusíš myslet na pilulku každý den, měníš 1× za týden
@Anonymní mela jsem je cca 10let. Za me jsou super. Nejvetsi vyhoda je snadne pouziti. Proste nalepis a nemusis na nic tyden myslet. Kdyz si chces posunout menstruaci, tak proste lepis dal. Nevyhoda je opravdu to lepidlo-na bok naplasti se chytaji chloupky z obleceni. Castecne se to vyresi tak, ze prvni dva dny po nalepeni je dobre nosit svetle obleceni. Ja jsem lepila na zadek - neslo to videt ani pod plavkama.
A cena me neprisla tak hrozna cca 300-400 na mesic.
Evru jsem používala několik let a bylo to super. Náplast jsem lepila na podbřišek, aby byla schovaná pod kalhotkama a nebyla vidět. Skoro se nešpinila. Lepila jsem vždy po týdnu doleva, doprostřed a doprava, aby si kůže mohla odpočinout.
@Anonymní píše:
Ahoj. chci začít s náplastmi. gynekoložka řekla že je to hodně nákladné a že to vyřešíme příští návštěvu. co si pod tím mam představit? kolik prosím za to platíte a na jakou dobu? +nejake vyhody nevyhody? dekuji moc
Já jsem je měla už před lety. Stala tehdá 900,– měsíčně. Byla jsem spokojená. Rada plavu a nikdy nespadla. Pokračovala bych dal, ale vadilo mi že z hormonální antikoncepce mě bolela hlava, mela jsem křeče v lýtkách a žádnou chuť na sex. Vysadila jsem a všechno bylo v pořádku. Lepidla jsem na břicho, vnitřní stranu paže a nebo na rameno. Mám nepravidelný život tak jsem chtěla něco co nemusím denně mít na paměti. 8 let jsem neměla žádnou antikoncepci, nyní jsem na začátku těhotenství a určitě Se po porodu k hormonum nevratim.
@Anonymní píše:
900,– na tři měsíce jsem chtěla napsat.
Ahoj přidám se k tématu, někde jsem se dočetla že náplasti jsou od 18 let myslíte že by mi paní doktorka předepsala v 17letech? děkuji