Apgar skore - 6 10 10

437
6.12.12 10:57

Apgar skore - 6 10 10

Ahojky, jsem tyden po porodu. Nechci to moc popisovat, ale prosla jsem si peklem. DAvali mi pred vyvolanim kapačku penicilnu, na kterou jsem dostala obrovskou alergickou reakci a prestavala jsem dychat a malymu slably ozvy na 6O. Hrozící hypoxie. Udelali mi rychlý císařský řez s tím, že nevedeli, jestli to přežiju., Maleho rychle pry vyndali ale museli ho prodýchavat. Vyšlo nam Apgar skore 6 10 10. Doktoří říkají, že by s malým mělo být vše ok, všechny vyšetření ma zatím dobry. Ale ja se bojim, aby se treba za pul roku neco neobjevilo. Mate nekdo podobnou zkušenost? mam se děsit te 6 v Apgar skore? Jsem zoufala…Dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17363
6.12.12 10:59

@heli111 neboj, to je pěkný scóre… mohl mít horší barvu a jestli ho prodýchávali, tak strhli bodík i za to.
Neboj, bude naprosto v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65347
6.12.12 11:01

Neboj......bude to v pořádku
Náš měl 7-9-10…byl modrej jako švestka–pupečník 2krát kolem krku a museli ho trošku prodýchávat a je v pořádku
Tvůj bude taky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
6.12.12 11:04

No, jestli se narodil akutním císaře, dá se předpokládat, že při vyjmutí nebylo vše úplně OK. To ale neznamená, že by se dusil, že by mu kolabovalo srdíčko, atd. Zvláště když druhé měření bylo za plný počet!

Já si myslím, že se bát nemusíš. Můj menší prcek měl nějakých 6 - 7 - 8, narodil se v 34 tt, a kdybys ho teď viděla… :kytka:… jako je fakt, že chodil „až“ v 18 měsících a já nevím co, ale já bych to fakt Apgrau nepřisuzovala. Tohle je o něčem jiném, a to o tom, že prostě každé dítě je jiné a já s etaky nevejdu do tabulek, natož do těc konfekčních.

Koukám na tvůj podpis, je mi jasné, že jsi přeopatrná, ale to zase nebu´d. :hug: To je pak horš než lepší s eklepat, že něco nedělá, neumí, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1524
6.12.12 11:05

Důležité je, že se to rychle vytáhlo na 10.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20807
6.12.12 11:07

Neboj bude v pořádku :hug: :hug: :hug: :hug:

Matyáš měl 8-10-10, po porodu mi ho hned odnesli, měl kolem krku pupeční šňůru a museli ho prodýchnout.
Dnes je mu 10 měsíců a je v naprostém pořádku, zdravý jako řípa (honem klepu na dřevo, abych to nezakřikla)

Měla jsem z toho apgaru taky docela paniku, prej je důležité, že se jeho stav při dalším měření zlepšoval.
Krom toho apgar je hodně subjektivní hodnocení. Někdo strhne za prodýchnutí 2 body, někdo třeba 4 (tak mi to říkal švagr - lékař)

Ať ti chlapeček pěkně roste a jste moc a moc zdraví :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22756
6.12.12 11:09

@heli111 Náš malý měl 7-9-10. Ozvy mu taky klesaly na 60, ale byl už v porodních cestách, tak šel nakonec vexem. Museli ho prodýchávat, nicméně za 15min mi ho přinesli, sice byl modrý, ale v pořádku. A je v pořádku dodnes. Neboj, fakt je důležité, že se hned dostal na tu 10 :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2675
6.12.12 11:12

Ahoj, náš mladší se taky narodil císařem (plánovaným) a apgar měl 6-8-9. Prodýchávali ho. Je mu 8 měsíců a je úplně v pořádku (ťuky ťuk). Tak se neboj, to je dobrý!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
437
6.12.12 11:13

Jee dekuju vam, trochu se mi ulevilo. Byla jsem po tom par dni na aru na pristrojich, maleho jsem videla az za nekolik dni. Dostavala jsem tam na aru paranoidni stavy, že mi treba lžou a apgar skore mel treba horsi.Ale to by si snad nedovolili. Připdam si už jak blazen, jeste jsem se z toho nezpamatovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
6.12.12 11:17

Neboj se nic, sice ta šestka na začátku znamená, že měl prcek asi docela hoňky, ale vzhledem k tomu, že se to pak vyhouplo hned na desítku, tak bych se nebála.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5829
6.12.12 11:46

@heli111 malý byl taky rozdýchávaný. nevím proč, porod byl docela normální, druhá doba porodní sice delší, ale i tak prostě nevím. skore 7-10-10. byli sme do roka sledovaní na neurologii, ale je naprosto vpořádku.

myslím, že to malého skore je pěkné. hlavně, že jste oba živý a zdraví. věřím, že to na něm žádné následky nenechá :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
328
6.12.12 11:48

Připojuji se, není čeho se obávat, starší měla 2-3-8,53cm,4.895kg a byla i v inkubátoru a to mi nic neřekli až při propouštění, dnes má 9 a je naprosto v poho, samé jedničky a no :kytka: rmální dětské nemoci, není čeho se bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
6.12.12 11:50

Malý bude v pořádku, neboj! Poporodní psychika hlavně v šestinedělí je docela síla. Já si vzala do hlavy, že malá má syndrom kočičího křiku (pláč připomínal kočičí mňoukání) a doktoři mi to nechtějí říct. Dcerka (2 1/4) je samozřejmě v pořádku, až na to že z ní pěkný tygr :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1181
6.12.12 11:56

Opravdu to nic neznamená, buď v klidu a užívej si malého… já jsem měla akutního císaře protože se dusil a ještě s tou plnou narkozou se asi i přispal, takže měl apgara 3-8-10, jen ho trošku rozdýchali a ani v inkubátoru nebyl a pomoc nepotřeboval, je to zdravý rošťák 22m… jen díky „těžkému“ porodu nás rok hlídali na neurologii, jestli se vyvíjí dobře, což jo, takže nás pak vyřadili… ale to Váš případ určitě nebude, hned dvě 10, to je prostě super… užívej si miminka a krásné vánoce přeju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1622
6.12.12 11:58

Moje dcerka měla 3-9-10, teď má sedm měsíců a jeví se celou dobu v pořádku, dokonce se v některých věcech vývojově předbíhá. takže žádné strachy a ať se vám daří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí