Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky… byla nebo jdete některá letos k Apolináři na Iui?
@Jani1982 píše:
Ahoj holky… byla nebo jdete některá letos k Apolináři na Iui?
S Iui zkušenost nemám. Ale podle mne rozdíly mezi centry zas nebudou moc velké. Postupy budou dost podobne i u IVF, ale tam by se ještě daly najít nějaké rozdíly v kvalitě přístrojů a ne v každém centru nabízejí všechny doplnkove metody.
Iui je v podstatě vylepšený sex a tam je to podle mne úplně jedno.
Jinak já mám teda od nich mimi z ivf a byla jsem spokojená moc. Ale na internetu najdeš i negativní hodnocení, ale to asi u všech center.
@Jani1982 byla jsem dvakrát a nepodařilo se. Teď mám za sebou první IVF. Ale spokojená jsem, prostředí tam sice není superluxusní, ale to jde ruku v ruce s cenami, které mají opravdu znatelně nižší, než na soukromých klinikách. Chodím jen k paní dr. Jirsové a ta je naprosto úžasná, sestry jsou taky v pohodě. ![]()
Já byla na IUI v Podolí a taky jsem spokojená. Ty už jsi byla nebo se chystáš?
Já byla právě v úterý u Apolináře… S přístupem jsem také spokojená, je to náš 3 Car a zatím nejlepší. Mám za sebou 3 IVF a rozhodli jsme se zkusit právě Iui s dárcem spermatu, tak teď čekám… ale šance je malá no.
@Anonymní píše:
Já byla na IUI v Podolí a taky jsem spokojená. Ty už jsi byla nebo se chystáš?
Dostala jsi také injekci Ovitrelle? Jak ti po ní je?
@Jani1982 Ne, zkusili jsme prvně jen v nativu. Bez léků, bez Ovitrelle. Příští cyklus to zkusíme s.
Tobě je jak? Jakou jsi měla stimulaci a jak jsi snášela? Měla jsi více folíků? Já jen jeden.
@Anonymní píše:
@Jani1982 Ne, zkusili jsme prvně jen v nativu. Bez léků, bez Ovitrelle. Příští cyklus to zkusíme s.
Tobě je jak? Jakou jsi měla stimulaci a jak jsi snášela? Měla jsi více folíků? Já jen jeden.
Aha…já také neměla žádné léky, jen v den iui mi dali dvě hoďky před Ovitrelle a právě mi z něj asi je pořád nic moc, bolí mě podbřišek, hlava, záda…Ale nic co by se nedalo vydržet. Jooo tak folikuli nevím, dva určitě… přesně mi to doktorka neřekla ![]()
Počkáš na menstruaci nebo budeš testovat?
@Jani1982 Asi nevydržím jen čekat. A ty? Mně chtěli taky Ovitrell v den IUI, protože byl v pátek. Folikul byl menší, tak jsem ho nechtěla nechat dorůst a v sobotu i neděli pojistit sexíkem. Prostě jsme to chtěli jednou zkusit co nejvíc přirozeně a další cyklus už léky i injekce. Kolikátý DPO jsi? Já dnes 8. Bereš Utroš nebo něco na udržení? A jak ti je jinak? Třeba je to těhotenstvím a ne Ovitrellem.
@Anonymní píše:
@Jani1982 Asi nevydržím jen čekat. A ty? Mně chtěli taky Ovitrell v den IUI, protože byl v pátek. Folikul byl menší, tak jsem ho nechtěla nechat dorůst a v sobotu i neděli pojistit sexíkem. Prostě jsme to chtěli jednou zkusit co nejvíc přirozeně a další cyklus už léky i injekce. Kolikátý DPO jsi? Já dnes 8. Bereš Utroš nebo něco na udržení? A jak ti je jinak? Třeba je to těhotenstvím a ne Ovitrellem.
Jo takhle. No my jsme měli dárce spermatu, protože manžel má zcela nepohyblivé…byli jsme na třech IVF a už mi bylo 40, takže jsme teď zkusili poslední šanci tohle. Řekli jsme, že půjdem max třikrát. Já byla v úterý, takže 4 den. Nevím no, takhle rychle by asi příznaky nebyly…uvidíme. Držím ti moc palce ![]()
@Anonymní píše:
Jo a Utroš mi právě nedali, tomu jsem se trochu divila. Mám ho tedy doma… myslíš, že ho mám brát?
@Jani1982 To jsme podobně. Taky ti přeji hodně štěstí!
Utroš většinou dávají, ale ne vždy. Mně třeba po IUI doporučili, ale neberu. Holkám je po tom docela špatně, různé výtoky a tak. Řešila bych až v případě //. Ale příští měsíc jdeme asi do IUI s léky, Ovitrell i Utrošem. Jinak je mi taky 40. Manžel spermio dobré.