Apraxie u dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9023
27.6.18 21:17

Apraxie u dítěte

Apraxie - znáte? Setkali jste se?
Jak jsem se k tomu vůbec dostala? Dcera byla na preventivce (7let) a já se zmínila, že odmítá jezdit na kole. Nevím proč? Jestli třeba nemá problém s rovnováhou - středním uchem a tak. Dr. zmínila právě apraxii.
Ani jako mladší nechtěla jezdit na odrážedle, koloběžku má, ale nejezdí.
Plavat umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
30301
27.6.18 21:24

Co stavba těla? Nemá nějaký viditelný problém, nohy do x, plochá nohy atd. My jsme u syna díky nohám do x přišli na poruchu pohybového centra a s tím spojený problém s rovnováhou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
27.6.18 21:32
@Aspera píše:
Co stavba těla? Nemá nějaký viditelný problém, nohy do x, plochá nohy atd. My jsme u syna díky nohám do x přišli na poruchu pohybového centra a s tím spojený problém s rovnováhou.

Vzhledem k tomu, že je na svůj věk vysoká (dispozice v rodině) je hlídána a chodíme i na ortopedii a toto je v pořádku. A dr. „ohmatávala“ i chodidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.18 22:03

@bublinek Moje dcera taky odmítá, je jí skoro sedm. Myslím ale, že u ní to není apraxie. Jen nerada dělá věci, které jí nejdou. Je pravda, že nijak zvlášť šikovná není, ale není ani výrazně větší lemra než vrstevníci. Takže se nebudu pídit po „papíru“ a budu doufat, že to ježdění na kole časem objeví.

• Citovat
  • Upravit
9023
27.6.18 22:37
@Anonymní píše:
@bublinek Moje dcera taky odmítá, je jí skoro sedm. Myslím ale, že u ní to není apraxie. Jen nerada dělá věci, které jí nejdou. Je pravda, že nijak zvlášť šikovná není, ale není ani výrazně větší lemra než vrstevníci. Takže se nebudu pídit po „papíru“ a budu doufat, že to ježdění na kole časem objeví.

já na to nechci papír, jen hledám jak ji pomoci, taky není lemra, pokud kamarádka jezdí na kole ona běhá
taky mě upozornila, že prostě nemusela dozrát nějaká dráha v mozku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
28.6.18 06:59

@bublinek zkuste neurologa, jestli by na něco nepřišel. Nám právě pomohlo cvičení vojtovky druhé generace a do půl roku jezdil syn sám na kole bez koleček. Jezdí od 4 let. Ale to té doby motorka, odrážedlo jako jel, ale jen aby měl nejlépe obě nohy na zemi. Pak se najednou rozjezdil, začal chodit po obrubníkách atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
28.6.18 07:18
@Aspera píše:
@bublinek zkuste neurologa, jestli by na něco nepřišel. Nám právě pomohlo cvičení vojtovky druhé generace a do půl roku jezdil syn sám na kole bez koleček. Jezdí od 4 let. Ale to té doby motorka, odrážedlo jako jel, ale jen aby měl nejlépe obě nohy na zemi. Pak se najednou rozjezdil, začal chodit po obrubníkách atd.

OK, dík, zkusím se zeptat své neuroložky než podniknu nějakou akci s dcerou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
28.6.18 12:45

Moje mladší se na kole naučila až v 7 letech. Dřív prostě nechtěla a nic ji nepřesvědčilo. A to jako malá měla koloodrážedlo a na tom svištěla jak divá. Ale s kolem nechtěla mít nic společného. :lol:

P.S taky je na svůj věk vysoká. A taky ukrutně nerada dělá věci, co jí nejdou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9023
28.6.18 20:16
@lapagerie píše:
Moje mladší se na kole naučila až v 7 letech. Dřív prostě nechtěla a nic ji nepřesvědčilo. A to jako malá měla koloodrážedlo a na tom svištěla jak divá. Ale s kolem nechtěla mít nic společného. :lol:P.S taky je na svůj věk vysoká. A taky ukrutně nerada dělá věci, co jí nejdou ;)

u dcery ale nebyla fáze s odrážedem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+