Architekt - návrh, cena

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.3.24 11:17

Architekt - návrh, cena

Ahoj,

omlouvám se za anonym (finance)

S manželem budeme stavět - pozemek máme a momentálně vybíráme jaký dům. Chceme patrový, víceméně něco klasického, žádné ultra vychytávky a vymoženosti, ale typové domy se mi prostě nelíbí ale zároveň nemám ten cit pro estetiku. Ráda bych využila služby architekta.. ale vlastně nevím, jestli mi stačí ten architekt, nebo i projektant..😁

Ráda bych nějaký návrh domu z venku, jak by vůbec měl vypadat a zároveň dispozice domu uvnitř, architekti mi přijdou super, protože dokážou vymyslet takové vychytávky, na které prostě člověk sám nepřijde, ale projektanti je dle mého a zkušeností okolí taky neumí, spíš nakreslil zákazníkovi vše, co mu vidí na očích.. potřebuju tedy návrhy z venku a dispozice a nějaké rozměry vnitřku + razítko pro stavební povolení.. vyloženě projektovou prováděcí dokumentaci nepotřebujeme, manžel je stavař a všechno téměř budeme stavět svépomocí, a ví jak na to.. takže mi jde vlastně jen o tu estetiku a povolení, úřady budeme oběhávat taky sami.. stačí mi pouze ten architekt, nebo částečně i projektant, nebo jak to vlastně je? Moc se v tom nevyznám😁

Zároveň máte někdo zkušenosti s architekty, případně doporučíte někoho ve východních Čechách?😁 jak se tak zhruba pohybují ceny těchto návrhů u architekta?

Představu mám, ale zkušenosti jsou zkušenosti. Případně, jestli máte nějaké vychytávky na dispozice domu, vítám všechny nápady😊

Děkuji za rady a odpovědi:smiling_face_with3_hearts:

N.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10921
21.3.24 11:33

Tak ja nevim, jak to chodi u vas, ale u nas potrebujes vylozene to, co pises, ze nepotrebujes a tedy poradnou projektovou dokumentaci, protoze bez ni zadny povoleni nedostanes. Cena dost zalezi - my platili cca 140K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.3.24 11:53

@DandátkoP tak projektovou dokumentaci samozřejmě ano, ale jen základní dokumentaci pro stavební povolení, ale nepotřebuji tu podrobnou dokumentaci pro provedení stavby která obsahuje postup, dle jakého stavět.😊
 N.

• Citovat
  • Upravit
NicolaR7
21.3.24 12:01

No my treba mame architekta ten nam za cca 50tisic delal nejdriv stavebni studii, tam jsme si nekolikrat menili okna, pokoje proste vsechno ti tam naplanuje, jak asi bude kuchyn atd, zaroven tam presne doda i jaky material z kterého se bude stavet, jak budou pokoje od sebe, vestaveny skrine proste komplet….Nam ta studie strasne pomohla aby jsme vlastne videli jak ten dum pak bude vypadat, zaroven dokaze pak z ty studie dat nastrel ceny domu….pak nam delal projekt stavebni za nejakych 120tisic…

• Citovat
  • Upravit
7846
21.3.24 13:52

Celkem patová situace, pokud tu bude nějaký šikovný projektant/architekt, ale bude chtít být také anonymní, protože finance, povolání… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.24 11:45

@rmot to je ale snad něco úplně jiného ne?😂 klienty si člověk shání tím, že řekne svoje jméno a cenu. Jestli to říct nechce, tak pak tu asi nechce předvést svoji práci a já jsem s tím naprosto Ok.

Architekta si samozřejmě umím sehnat sama, tohle byl pouze dotaz na to, jestli má někdo s nějakým dobrou zkušenost. Na to snad není moje jméno potřeba😂

Já jsem právník, takže až v nějakém příspěvku někdo bude shánět právníka a ptát se na hodinovou sazbu, ráda tam přidám svoje jméno a hodinovou sazbu, pokud budu mít zájem, a to i v případě, že se na to bude ptát anonym. V tomto příspěvku ale žádné klienty nesháním, takže nevidím důvod.
 N.

• Citovat
  • Upravit
7846
24.3.24 12:32
@Anonymní píše: Více

Myslel jsem to tak, že ty tu dáš dotaz jako anonym, tudíž ti nikdo nenapíše soukromou zprávu. Takže to „odkopání se“ jsi nechala na druhé straně, která když se nebude chtít veřejně profláknout a napsat ti veřejně do vlákna „já dělám tuhle práci, ozvi se mi“, tak jste v situaci, kdy si nemáte jak napsat :) Aneb slovy důchodkyně Věry Pohlové „já bych všechny tyhle anonymy zakázala“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
5.5.24 08:40

Za projektanta a architekta projekt na míru date 500 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí