Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím všechny maminky,
řešila jste některá posunutí očkovani? jaké argumenty jste řekli doktorce?
mame jit roce na poslední dávku prevenaru 13.. ale ja bych tu davku chtěla očkovat až později..
Když jsme dali poslední 4tou hexavakcínu v 11 měsících mala mi moc nechtěla jíst.. v noci špatně spala.. po týdnu měla horečky.. je sice fak, že ji pak vylezl další zub.. ale podle mě to nechutenství a špatnou naladu měla z očkovani..
a nějak tak vnitřně cítím, že bych to chtěla posunout..
Když jsem to řikala manželovi, že bych chtěla přeložit očkovani.. dival se na mě jako bych spadla z buku.. řika: nechapu proč, když ma to očkovani tak naplanovane.. asi doktorka vi co děla..
takže ja nevim jesli jsem pako a moc to řešim..
Děkuji
@agulka řekla jsem jí pravdu - očkovat chci až v půlce roce, prevenar jsem odmítla, hexu také.. Nebyl problém
s hexou mám špatné zkušenosti, ale nepotvrzené ![]()
@agulka - zjisti si na vakciny.net o Prevenaru, jake muze mit maximalni rozestupy mezi davkami. Pokud neni mala 100% fit, tak neockuj. Argument muze byt nachlazeni v rodine, rust zubu, zvysena teplota, proste cokoli, v cem se ti mala nezda. Zalezi co na to pak doktorka, ale nasilim ti dite nenaockuje.
Jak píše Moodymare. pokud dodržíš maximální rozestup mezi dávkami tak je to OK. Osobně bych doktorce nijak neargumentovala. proč taky??? jedná se o nepovinné očkování. prostě bych jí řekla jak to chci a tečka.
Tak to ockovani neni povinne, takze klidne to muzes odmitnou uplne, pokud bys chtela a nemuze rict nic. ![]()
Hele ja diskutovala s doktorkou a je to donekonecna jak u blbecku na dvorecku. Promin za to prirovnani. Takze ted uz jen rikam, ze jsem rodic a ze si to tak preju.
My mame jen povinne ockovani a s odklady. Kdyz nefungovalo rict na rovinu, ze chci ocko posunout, odkyvala jsem to a nastoupila argumentace nachlazenim ditete nebo rodinneho prislusnika. U nepovinneho bych neargumentovala vubec.
@teredes presne tak
.ted jsem odlozila MMR az na 2 roky, predtim jsem to odkladala kvuli ryme atd i kdyz to nebyla pravda, ted jsem s tim sla ven.Dost me to vyfluslo, ale vyslo to.Bylo to v pondeli min tyden co jsem to odlozila a od stredy mala na horeckach(asi 6.nem),nechci domyslet, kdybych ji v pon. naockovala ![]()
Řešila nedávno. Zdálo se mi, že malá není úplně fit a navíc přišla den před tím do kontaktu s nemocnou holčičkou-takže jsem se vymluvila na toto-Mudra očko odložila o cca týden ale teda nadšená vůbec nebyla, skoro jsem se tam podruhé bála jít ![]()
Už to tady bylo napsané, není to povinné, rozhoduješ o tom ty. Taky kličkuju mezi očkováním, konkrétně prevenar jsem zatím odložila (nedonošenci ho mají indikovaný), podepsala jsem papír, chtěla ho podepsat. Když tě manžel nepodpoří, tak je to horší, ale zkus ho uargumentovat, není to zcela bezpečné dávat dítěti jedno očkování za druhým. A připrav se na nepříjemnou situaci s doktorkou, já jsem z toho vždycky trochu slabší na nervy, když tam mám jít.
Me se taky osvedcilo to jen oznamit a nediskutovat. U nas je teda ockovani nepovinne, zalezi na rodici, ale nase doktorka je dost prosazuje.
Nám doktorka dovolila milostivě odložit MMR na rok a půl, ale i pak se hodlám vymlouvat na teploty a podobně..
Já se jen divím, kolik lidí se bojí říct doktorce prostě NE. Já odkládala hexu, Dr. prostě nás objednala na kontrolu a že bychom mohli očkovat a já řekla, že příště ještě očkovat nebudem, ať si tam nepíše vakcínu. Jenže já mám doktorku moudrou a slušnou. S jinou bych taky vyběhla. Ona Vás samozřejmě může poučit, ale co občas čtu, jako že je protivná nebo vyhrožuje, to je vrchol.
@Tamtama ale doktorka ti prece opravdu nema co dovolovat
. Je jen na tobe, kdy budes ockovat. Ona ti muze predat potrebne informace, neco doporucit…