Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem,
prosím o názory s případně zkušenosti a uklidnění. Byla jsem na gynekologické prohlídce, kde mi paní doktorka udělala stěr z děložního čípku, po nějaké době mi volala, že mi tam vyšly změny, konkrétně ASCUS. Po 4 měsících, 4.11 jsem šla na kontrolní stěr. Jenže poté měla paní doktorka dovolenou, a stěr byl poslán do laboratoře až o 14 dní později - setkal se s tim někdo? Jak to v ordinaci uchovávají?
Dnes jsem volala na výsledky (po týdnu od posláni do laboratoře) a sestřička mi řekla že psali z laboratoře ze to musi cele jeste prozkoumat jinak. Mam šílený strach. Volat mam az zase za tyden. Má někdo zkušenosti?
@Barboramas píše: Více
No tak to bych chtěla nový odběr 14 dní to nechat na sklíčku někde kde ani není kde je kravina tak že bejt na vašem místě řeknu si o placený test LBC ( 500-800kc ) a máte větší jistotu..vaše Dr je divná
@Lenca118 No paní doktorka mi říkala, že do laboratoře to posílají nebo si pro to někdo jezdí pouze v pondělí. Takže to tak dělá běžně, nevim, jinak je paní doktorka zodpovědná tak možná to tak může být ![]()
@Barboramas píše: Více
Když lékař odebere stěr nemůže ho poslat až po dovolené 🫣 ten stěr se musí odeslat do 24h nebo pro něj někdo přijede to je jako pro krev tu nemůže někdo nechat odeslat až po dovolené 🫣
@Lenca118 Nezdá se mi, že by to nějak nešlo. To by všem co k paní doktorce chodí vycházely zkreslené výsledky, to se mi nezdá. Ale nejsem z oboru, tak nedokážu říct.
@Lenca118 Tak jsem se informovala u dvou dalších gynekologů a jde to takhle dělat běžně. Musí samozřejmě dodržet podmínky skladování stěru a pokud je dodrží, není vubec problém stěr odeslat až po nějaké době.