Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim vsechny!:)
Nikde jsem nenasla odpovedi na me otazky, tudiz zakladam novou diskuzi, jestli nema nekdo podobnou zkusenost. Zhruba pred dvemi tydny jsem zjistila, ze jsem tehotna. Na gynekologii jsme se domluvili, ze podstoupim potrat pomoci prasku. Pred tydnem jsem mela prvni prasek, po kterem jsem zacala krvacet. Opravdu proud krve aa srazeniny a druhy den se to zas uklidnilo. Po dvou dnech jsem si sla po druhy prasek, po kterem se mi udelalo hned v nemocnici nevolno a zvracela jsem (prasek jsem nastesti nevyzvracela). Jenze po druhem prasku, kdy mi vsichni tvrdili, ze to vse teprve zacne, tak se krev spustila jen trochu, par srazenin a tot vse. Ted je to ctvrty den a stale nic. Ma s tim nekdo zkusenosti? Zitra, v pondeli, mam v planu zavolat svemu gynekologovi a zeptat se ho pro jistotu. Navic nevim, jestli to je jen muj pocit, ale vidim na sobe, ze i bricho mam zas o trochu vetsi.. Mozna jen zbytecene stresuju, ale buh vi. Predem moc dekuji za jakekoliv odpovedi a vase zkusenosti! ![]()
Kde máš jistotu, že jsi po tom prášku nevyzvracela ten prášek?
Jinak potratová pilulka není 100%, ale to už ti asi řekli, ne?
@zuzanka320 píše: Více
samozrejme, ze rekli, ale nemohu tusit, jak to probiha 😊 jediny, co jsem ten den do sebe dala, bylo trochu coly:), nic jsem pred tim nejedla. Nezvracela jsem moc, jen ten lok z te coly… tudiz jsem mohla s prehledem rict, ze nic vic v tom nebylo.
Je možné že vše odešlo už po té první…ale taky nemuselo no, ta tableta fakt není stoprocentní. V pondělí zavolej svému lékaři, udělá ti utz, odebere krev a určí další postup…pochybuju že by se ti zvětšovalo břicho vlivem těhotenství to je hloupost. Však bys teď teoreticky byla nějaky 7ttne? To se břicho ještě nezvětšuje. Buď se ti to zda nebo možná vlivem toho náporu hormonů zadrzujes vodu…
@Vladusxx píše: Více
Presne tak, 7tt. Kazdopadne dekuji, to jsem potrebovala slyset ❤️ je to moje prvni zkusenost s tehotenstvim, tak asi veci hledam tam, kde nejsou. Zitra to obvolam a budu moudrejsi. Diky!
@svob.m držím palce at je vše vporadku a nemusíš ještě na zákrok. Ale ani ten není zadna hrůza. Budeš po něm ale muset dodržet šestinedělí (6tydnu bez sexu a zvýšená hygiena)
@svob.m píše: Více
Tím pádem, by mělo být vše v pořádku.
Zda vše odešlo nebo ne, neurčí množství krvácení “po”… každopádně cca po 14 dnech by se měl tak či tak udělat kontrolní UZ na kterém lékař zjistí, zda vše odešlo a nebo je potřeba revize.
Každopádně at je vše ok a žádná revize není potřeba.
@svob.m ja mela sice prirozeny, ale samotné krvácení cca 4 hodiny včetně odchodu plodu. Pak uz je velice slabe spineni tak na jednu intimku denne. Proste to odešlo