Asi zánět ucha u psa :-(

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
171
28.7.11 16:13

Asi zánět ucha:-(

Máme skoro roční fenku a před pár dny jsem zjistila že se furt drbe na uchu a knučí u toho.Ucho má zevnitř dost zarudlý a na dotyk taky teplý oproti tomu druhýmu zdravýmu.Je taky dost cítit a vytéká z něho jakoby hnědý výtok :-( bohužel musím získat nějakou radu tady protože veterinářka je na dovolený :-xČetla jsem na internetu že je to dobrý aloe vera natírat tím gelem a pak odvar s listu kapat do ucha.Jesli víte eště o něčem jiném sem stím :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21891
28.7.11 17:04

No je to zanet a sam nezmizi..to neni ve meste jiny veterinar?V lekarne prodavaj i nejake veterinarni leky,tak se zeptej.Kdysi jsem takto kupovala myslim Surolan kapky,ale nejsem si jista uz.
Spis bych vyhledala veta,protoze pejska to musi bolet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
28.7.11 17:16
Pájunka píše:
Máme skoro roční fenku a před pár dny jsem zjistila že se furt drbe na uchu a knučí u toho.Ucho má zevnitř dost zarudlý a na dotyk taky teplý oproti tomu druhýmu zdravýmu.Je taky dost cítit a vytéká z něho jakoby hnědý výtok :-( bohužel musím získat nějakou radu tady protože veterinářka je na dovolený :-xČetla jsem na internetu že je to dobrý aloe vera natírat tím gelem a pak odvar s listu kapat do ucha.Jesli víte eště o něčem jiném sem stím :hug:

Podle toho jak to popisuješ mi přijde, že zánět už má dost rozjetý :think: . Naše fenka měla zánět ucha a dostala ATB v kapičkách. Zkusila bych najít jiného veta :nevim: . Držím palce, ať je brzy v pořádku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14046
28.7.11 17:45

to chce antb kapky, kdyz neni kde sehnat , tak tea tree oil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9356
28.7.11 19:04

Najit jineho veterinaře.Na takhle rozjety zanět už jedině ATB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3595
28.7.11 23:19

pozor na to, vyhledej raději jiného veterináře včas, naše dalmatinka měla kvůli špatnému zaléčení chronický zánět uší celý život,neustále si je škrabala, dělalo jí to hrozně dobře, asi to hodně svědí a museli jsme jí je čistit a kapat pravidelně kapičky, tak aby se to nedostalo do tohoto stádia, pak už nenaděláš nic a chudák pes…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
29.7.11 08:16

to je jasný zánět ! okamžitě běžte na veterinu. Mojí fence léčím zánět několikrát do roka, má klapatý dlouhý uši takže situace jinak řešit nejde. Pravidelně každý týden čistit roztokem k čištění ale i tak se občas kvasinky přemnoží. Surolan dostaneš jen od doktora, nám už pak ale taky nepomáhál a hrozila operace asi za 9 tis. ! Vyseknou kus ucha aby líp větralo, naštěstí k tomu zatím nedošlo. Změnili jsme lékaře a ten nám dal Aurizon. Ten zatím zabírá, ale stejně se ji ten zánět občas vrátí :( Nezbývá než čistit a čistit..taky pomohlo oholit ouško od chlupů aby nebylo tak zarostlý.
Naší bude deset a trpí na to od malinka několikrát do roka. Kapky jsou drahý, připrav si tak 500,– ale bez nich to nejde..Ta moje potvůrka už se dost braní čištění jak je starší, nenechá na sebe šáhnout akorát přes piškoty ji donutím , tak hodně zdaru :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný