Asistent pedagoga, kurz, plat, náplň práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Plat bude záviset od toho, jaké dostane dítě s potřebou AP doporučení z poradesnkého zařízení ( SPC či PPP).
Obecně lez říci, že se plat pohybuje od 5. platové třídy, do 8. platové třídy. Nezáleží na vzdělání AP, ale na doporučení.
Náplň práce bude záviset na tom, co bude to které dítko potřebovat.
Stačí si zadat do vyhledávače a vyběhnou veškeré informace.
http://www.asistentpedagoga.cz/napln-prace
http://www.asistentpedagoga.cz/…-predpoklady
http://www.asistentpedagoga.cz/…-a-vyhlasky/
Zde na tomto portálu velmi doporučuji pročíst. Je toho hodně, práce AP není jednoduchá a je velmi různorodá. Dokonce ani dva AP na té stejné škole nebudou mít stejnou náplň práce. Stejně jako plat, který je odvislý od toho, jakou pomoc dítko bude potřebovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@nonina přesně tak.. jinak co vím od dvou známých (nevím jako mají třídu) tak to na zbohatnutí teda fakt není, jsou někde kolem 15čistého…(+ obědy ve škole, jedna je zvládne i vzít domů na večeři, je sama s dítětem, tak tím dost ušetří + nějaké drobnější fksp),
kdo na takové místo dojíždí, tak se to nevyplatí vůbec.. Pokud bydlíš přímo nad školou, tak by se o tom dalo uvažovat, když srovnáš plusy a mínusy (získáš tím strašně moc času, do práce seběhneš „v papučích“, kdykoliv si odskočíš…
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mizerně placená práce, ale pro matku s malým dítětem ideální. Překleneš období, než dítě vyroste, budeš mít nárok na 8 týdnů dovolené, tj. prázdniny takovým problémem nebudou. Na každé škole je to trošku jiné, někdy jsi přiřazena jen k jedinému žákovi, jindy jsi k ruce učiteli a pomáháš více dětem. Mně víc vyhovovala práce s jedním žákem (i proto, že jsem pak nebyla „posluhovačka“ - v jedné práci po mně chtěli kopírovat materiály, vyklízet učebnu, prostě - teď je žák nemocný, nemáš tudíž co dělat, tak pomůžeš, s čím je potřeba = co se nikomu už věčnost nechtělo dělat, tak to, jupí jou, hodíme na asistentku).
Pozor! Není nutné platit si drahý kurz! Stačí i jen maturita z pedagogiky a psychologie. Dá se dodělat dálkově jako jednotlivá maturitní zkouška. Já si zvolila tuto cestu - měla jsem totiž praxi, už jsem nějakou dobu jako asistentka pracovala, když pak změnili zákon a já si musela doplnit vzdělání podle nového zákona. Nepotřebovala jsem kurz, v rámci kterého bych chodila i na praxe. Za jeden předmět se na té mojí „škole“ účtovala tisícovka, tj. 2 tisíce místo kdovíkolika za kurz. Dostala jsem materiály, ze kterých jsem se měla učit, okruhy otázek, doma jsem si vypracovala odpovědi a pak jen přišla ke zkoušce. Ideální, pokud nemáš hlídání pro dítě.
prosím anonym - osobní informace
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:Nejde rict jednoznacne, ze bude mizerny plat
Mizerně placená práce, ale pro matku s malým dítětem ideální. Překleneš období, než dítě vyroste, budeš mít nárok na 8 týdnů dovolené, tj. prázdniny takovým problémem nebudou. Na každé škole je to trošku jiné, někdy jsi přiřazena jen k jedinému žákovi, jindy jsi k ruce učiteli a pomáháš více dětem. Mně víc vyhovovala práce s jedním žákem (i proto, že jsem pak nebyla „posluhovačka“ - v jedné práci po mně chtěli kopírovat materiály, vyklízet učebnu, prostě - teď je žák nemocný, nemáš tudíž co dělat, tak pomůžeš, s čím je potřeba = co se nikomu už věčnost nechtělo dělat, tak to, jupí jou, hodíme na asistentku).Pozor! Není nutné platit si drahý kurz! Stačí i jen maturita z pedagogiky a psychologie. Dá se dodělat dálkově jako jednotlivá maturitní zkouška. Já si zvolila tuto cestu - měla jsem totiž praxi, už jsem nějakou dobu jako asistentka pracovala, když pak změnili zákon a já si musela doplnit vzdělání podle nového zákona. Nepotřebovala jsem kurz, v rámci kterého bych chodila i na praxe. Za jeden předmět se na té mojí „škole“ účtovala tisícovka, tj. 2 tisíce místo kdovíkolika za kurz. Dostala jsem materiály, ze kterých jsem se měla učit, okruhy otázek, doma jsem si vypracovala odpovědi a pak jen přišla ke zkoušce. Ideální, pokud nemáš hlídání pro dítě.
@Anonymní píše:
Zdravím, prosím anonym kvůli osobním údajům. Jsem na mateřské s 3mesicnim miminkem. Pracovala jsem na LDN jako sanitarka, náročná práce, 12ti hodinové směny, víkendy, svátky.. Plat na náš region velmi pěkný. Práce mě bavila, ale nyní přemýšlím o tom že plachnu… Pro ty co mají už děti velké, nebo jsou bezdetne je to asi super práce co se týká času… Ale nechce se mi trávit tolik času v práci když mám malé dítě. Mohla bych si vzít půl úvazek, ale směny bych i tak měla dlouhé… Pokud bych neměla víkend, či svátek tak by bylo samozřejmě o hodně min peněz. Směny byly například 8-12-12-den volno-12-12- 2 dny volno… Mám vystudovanou sos veterinární s maturitou. Jenže v našem městě práci v oboru neseženu. Přemýšlím nad kurzem asistenta pedagoga. Bydlíme přímo nad školkou-školou na vesnici. Neustále sem někoho hledají, tak by mě zajímal plat, a napln práce jestli máte někdo zkušenost.. Dekuju
Res doplneni vzdelani i jinak. Kurz je fajn. Je dobry odrazovy mustek. Nauci i legislativu, ale casem bude malo. Ja sice kurz mam. Delala jsem si ho v prvaku VS, abych mohla klidne pracovat. Ted jsem v prvaku magisterskeho. Kurz jsem absolvovala dobrovolne, prestoze bych nemusela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kelsey píše:
Nejde rict jednoznacne, ze bude mizerny plat . Zalezi na okolonostech. Delam tuhle praci, nez dostuduji ped. skolu. Mam momentalne plat vychovatelky. Je fakt, ze holky s kurzem maji min a jine podminky. Myslim si, ze red. mi dava tolik, abych neplachla ke konkurenci. Dorovnava to ze sve vule.
Myslela jsem tabulkový plat. Já také měla v poslední práci krásný plat, ale rozhodně nebyl oficiálně podle tabulek, to bych dostávala o několik tisíc míň.
Např. v roce 2018 jsem pracovala na poloviční úvazek, byla jsem v kategorii tuším 7 a měla jsem cca 7 tisíc čistého.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Myslela jsem tabulkový plat. Já také měla v poslední práci krásný plat, ale rozhodně nebyl oficiálně podle tabulek, to bych dostávala o několik tisíc míň.
Např. v roce 2018 jsem pracovala na poloviční úvazek, byla jsem v kategorii tuším 7 a měla jsem cca 7 tisíc čistého.
Proto pisu, aby si doplnila vzdelani jinak, at se posune dal. Nebo ziska pro sebe lepsi moznosti. Ze kurz je pouze odrazovy mustek
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Mizerně placená práce, ale pro matku s malým dítětem ideální. Překleneš období, než dítě vyroste, budeš mít nárok na 8 týdnů dovolené, tj. prázdniny takovým problémem nebudou. Na každé škole je to trošku jiné, někdy jsi přiřazena jen k jedinému žákovi, jindy jsi k ruce učiteli a pomáháš více dětem. Mně víc vyhovovala práce s jedním žákem (i proto, že jsem pak nebyla „posluhovačka“ - v jedné práci po mně chtěli kopírovat materiály, vyklízet učebnu, prostě - teď je žák nemocný, nemáš tudíž co dělat, tak pomůžeš, s čím je potřeba = co se nikomu už věčnost nechtělo dělat, tak to, jupí jou, hodíme na asistentku).Pozor! Není nutné platit si drahý kurz! Stačí i jen maturita z pedagogiky a psychologie. Dá se dodělat dálkově jako jednotlivá maturitní zkouška. Já si zvolila tuto cestu - měla jsem totiž praxi, už jsem nějakou dobu jako asistentka pracovala, když pak změnili zákon a já si musela doplnit vzdělání podle nového zákona. Nepotřebovala jsem kurz, v rámci kterého bych chodila i na praxe. Za jeden předmět se na té mojí „škole“ účtovala tisícovka, tj. 2 tisíce místo kdovíkolika za kurz. Dostala jsem materiály, ze kterých jsem se měla učit, okruhy otázek, doma jsem si vypracovala odpovědi a pak jen přišla ke zkoušce. Ideální, pokud nemáš hlídání pro dítě.
A na jaké škole jde dodělat jednotlivá zkouška z pedagogiky a psychologie za dva tisíce, prosím?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Arome aprazanda to by mne také zajímalo..
asi myslí „maturitní“ zkoušku, takže asi zřejmě na střední pedagogické škole? ale to tedy nevím, jak by svým ne-absolventům tohle umožňovali, zřejmě to chce pořádně propátrat jejich nabídky pomaturitního studia..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Arome aprazanda @Lucy75 Ta škola už zanikla. Byla to škola s pedagogickým zaměřením, pečovatelstvím apod. A ano, myslela jsem maturitní, to jsem ostatně psala. Pokud má člověk maturitu, byla možnost jít ke zkoušce jen toho jednoho předmětu. Poptala bych se na středních školách s podobným zaměřením, jako byla ta moje.
- Citovat
- Upravit
Zdravím, prosím anonym kvůli osobním údajům. Jsem na mateřské s 3mesicnim miminkem. Pracovala jsem na LDN jako sanitarka, náročná práce, 12ti hodinové směny, víkendy, svátky.. Plat na náš region velmi pěkný. Práce mě bavila, ale nyní přemýšlím o tom že plachnu… Pro ty co mají už děti velké, nebo jsou bezdetne je to asi super práce co se týká času… Ale nechce se mi trávit tolik času v práci když mám malé dítě. Mohla bych si vzít půl úvazek, ale směny bych i tak měla dlouhé… Pokud bych neměla víkend, či svátek tak by bylo samozřejmě o hodně min peněz. Směny byly například 8-12-12-den volno-12-12- 2 dny volno… Mám vystudovanou sos veterinární s maturitou. Jenže v našem městě práci v oboru neseženu. Přemýšlím nad kurzem asistenta pedagoga. Bydlíme přímo nad školkou-školou na vesnici. Neustále sem někoho hledají, tak by mě zajímal plat, a napln práce jestli máte někdo zkušenost.. Dekuju