Asistent pedagoga na půl úvazek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
169
3.10.23 18:14

Asistent pedagoga na půl úvazek

Ahoj všem..zítra mám pohovor na pozici asistent pedagoga na půl úvazku 20 hod týdně…mám vysokoškolské bakalářské vzdělání, nicméně ne v oboru pedagogiky, ale asi někoho shánějí urgentně protože to místo od září stále neobsadili. tak se chci zeptat, co je náplní práce, co od toho očekávat a hlavně, jaký cca bude plat? je mi 23 let a ještě studuju navazující magisterský studium..tak by se mi hodil nějaký zkrácený úvazek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35582
3.10.23 18:19
@Teri18 píše:
Ahoj všem..zítra mám pohovor na pozici asistent pedagoga na půl úvazku 20 hod týdně…mám vysokoškolské bakalářské vzdělání, nicméně ne v oboru pedagogiky, ale asi někoho shánějí urgentně protože to místo od září stále neobsadili. tak se chci zeptat, co je náplní práce, co od toho očekávat a hlavně, jaký cca bude plat? je mi 23 let a ještě studuju navazující magisterský studium..tak by se mi hodil nějaký zkrácený úvazek..

Ty máš mít zítra pohovor a teď teprve sháníš info co ta práce vůbec obnáší? 8o 8o 8o
No hlavně na to je potřeba i aspoň nějaký kurz nebo další vzdělání. To si zvládneš při tom všem dodělat. A plat je tam velmi malý až mizerný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15119
3.10.23 18:38

Na půl úvazku tak 10 čistého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
3.10.23 18:40

Jestli netušíš nic o těchhle základních informacích, tak moc nechápu, proč to chceš dělat. Musíš mít minimálně ten kurz, někde ho dovoluji udělat až v průběhu zaměstnání, ale i tak ho udělat musíš. Plat mizernej, práce náročná. Pokud k tomu nemáš z nějakého důvodu blízko, tak je nesmysl to dělat. Půl úvazek seženeš i leckde jinde a dost možná by sis kdejakou brigádou vydělala víc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66799
3.10.23 18:42

Chudak dite

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22374
3.10.23 18:45

Je to vetsinou 8.platova trida. Takze na pul uvazek bez praxe to bude cca 12,5tis. hrubeho. Je potreba si doplnit minimalne kurz. Jsi asistent ucitele a delas vse, co je potreba. V tvem pripade podle pokynu ucitele. Pracovni doba bude v dopolednich hodinach. Nepises zda skolka nebo skola. Od toho se odviji napln prace. Obecne pomahas integrovat dite nebo deti s nejakym problemem-muze to byt cizinec, autista, ADHD, VD, fyzicke postizeni atd.-do kolektivu zdravych deti. Je to zasluzna a celkem tezka a odpovedna prace. Je smutne, ze to treba bude delat nekdo, kdo nema o te praci ani poneti, nema zadnou praxi, nevi, co ma delat a ve skolstvi nikdy nedelal a nema ani ten smesne kratky kurz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
3.10.23 18:57

@Oriseka co práce obnáší vim, mam něco načteno a od známe, nicméně mě zajímaly zkušenosti..kurz si urcite dodelavat v plánu nemam, studovala jsem Bc. prezenčně a teď Mgr. Kombinovaně, delat asistenta nemam v plánu ani po studiích, nicméně oslovili mě, ze by měli zájem.. zkušenosti mam na pozici vychovatelky v dětském domove :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22374
3.10.23 19:20
@Teri18 píše:
@Oriseka co práce obnáší vim, mam něco načteno a od známe, nicméně mě zajímaly zkušenosti..kurz si urcite dodelavat v plánu nemam, studovala jsem Bc. prezenčně a teď Mgr. Kombinovaně, delat asistenta nemam v plánu ani po studiích, nicméně oslovili mě, ze by měli zájem.. zkušenosti mam na pozici vychovatelky v dětském domove :palec:

Tak alespon neco. Ptala ses, co od toho ocekavat a co je naplni prace, tak odpovidam. Tak zalezi jake dite/deti budes mit na starosti, jaka je to skola s kym budes spolupracovat atd. Tato prace muze byt velmi rozmanita. Ale fakt to nejsou penize zadarmo. Brigadu pri studiu, kdyz to pak nechces delat a nestudujes pedagogicky obor, tak najdes urcite lepsi. Tohle chce zkusene lidi, co to delaji celym svym srdcem a vidi v tom smysl. Nekoho, koho dana tematika zajima, chce se ucit a vzdelavat, aby svoji praci delal dobre, premysli o te praci i ve svem volnu, aby ji delal, co nejlepe a svuj cas rad travi mezi detmi. Nevadi mu hlucne prostredi, ani ze se treba umaze. Je odpovedny a predvida ruzne situace. Dokaze empaticky jednat nejen s detmi, ale i s rodici. Dokaze kooperovat s ucitelem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
3.10.23 19:37

Proč mám pocit, že je to zase nějaká nastrčená diskuse?
Bude někde článek o AP a kvalifikaci/nekvalifikaci nebo o platových třídách, platech?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32871
3.10.23 19:48

@Teri18 a vychovatelku jsi dělala taky bez kvalifikace?
Kde žiješ, že nikoho nesehnali?
Práce je to náročná, hlavně psychicky. A mnohdy to není jen 8-12 a nazdar. Jsou akce školy, povinné porady, další vzdělávání.. Kurz by sis udělat měla, můžeš už během práce. Ale teď jsi na tuto práci nekvalifikovaná. Plat zjistíš pohledem na platovou tabulku pedagogických pracovníků. Obvykle jsme v 8 třídě. Ty budeš mít 1 stupeň. Po zkušebce můžeš mít nějaké osobní ohodnocení a občas odměny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32871
3.10.23 19:49
@Kelsey píše:
Proč mám pocit, že je to zase nějaká nastrčená diskuse?
Bude někde článek o AP a kvalifikaci/nekvalifikaci nebo o platových třídách, platech?

Aneb kdo všechno může dělat AP a že vlastně nejsme potřeba? :nevim:
Takový nedostatek může být jedině v Praze. A to je holt jinej gang.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.23 20:33

Co mám informace, tak od letošního září už nestačí mit jen kurz. Ti co už jako AP pracují, těm ho samozrejmě uznavají dál, ale novým asistentům už kurz stačit nebude, takže se dost divím, že zakladatelce místo nabídli.

• Citovat
  • Upravit
64992
3.10.23 20:39
@Anonymní píše:
Co mám informace, tak od letošního září už nestačí mit jen kurz. Ti co už jako AP pracují, těm ho samozrejmě uznavají dál, ale novým asistentům už kurz stačit nebude, takže se dost divím, že zakladatelce místo nabídli.

bude stačit kurz, ale musí to být studium pedagogiky, tak nějak se to jmenuje. Navíc je tam prý ještě rok a půl odklad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.10.23 08:37

Ano, myslela jsem to tak, že kurzy, co si doteď většina asistentek dělala, už stačit nebudou. To nové studium je delší a není ho možné studovat všude jako ty současné. Nám ředitelka říkala, že to platí už od tohoto září. Ale nevím, informaci jsem si neověřovala.

• Citovat
  • Upravit
169
4.10.23 11:46

Můžete být v klidu, místo asistentky mi nabídli práci na půl uvazek jako ucitelka v 5.tříde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat