Asistent pro ADHD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
rozmary
20.9.13 11:51
@BaraF píše:
A co budit osobně, podat lék a odvést do družiny?
Moje holky vstávají když já odjíždím, vypravují se samy. Můžou déle spát, protože to zvládají (zavřou okna, pozhasínají, zamknou a chodí včas), prostě „za odměnu“.
Příspěvek na to, že dítě nevstane na budík asi nebude nijak závratný a asistenta ti nejpíš nikdo na tohle „nedá“. Pokud ti zaměstnavatel neupraví prac. dobu tak abys zvládala vypravovat tak můžeš ještě najmout nějaký doprovod (starší dítě ze školy apod.), prostě asistent za peníze.

Lék jí nemůžu podat dříve, protože má účinek 4-5 hodin, které potřebuje ve škole k soustředění. A ta družina to je problém, který jsme díky její nesoustředěnosti(a mojí blbosti že jsem si nezavolala učitelce) propásly, už jí nevezmou.Ono to není právě jen o tom vstávání, je toho moc.

• Citovat
  • Upravit
rozmary
20.9.13 11:58

Jinak co jsem pročítala ty stupně, tak bych to viděla určetě 2,možná třetí, ale to není na mém posouzení.

• Citovat
  • Upravit
33155
20.9.13 12:00

NIC ZA TO NEDÁŠ. JÁ BYCH TO ZKUSILA. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
10.3.14 15:18

Kdysi o mně učitelé prohlásili " JE BLBÁ" a tím to pro ně zhaslo. Na učňáku mi pak zjistila jedna z učitelek- že mám poruchu soustředění a bylo najednou vše jinak. Dnes mám 14ti leté dítko, které má od 5ti let diagnostikováno: ADHD s poruchou chování a sklony k agresivitě. Už jsme vyzkoušely všelijaké léky: Ritalin, Rispera, Risperdal, Stratera, tisercin… a další. Když jsme šly k zápisu do první třídy tak mněl jeden ze svých záchvatů :zed: :zed: a p. uč se už tehdy děsila co bude!!! Nakonec to bylo jinak. Celé 4.roky ho mněla ráda byla skvělá a syn i kmému údivu nosil „1“ a prospíval s vyznamenáním. Když v 5té třídě dostali jinou třídní a ještě ktomu přišla změna, že na každou hodinu je jiný pedagog, no katastrofa. Nezvládli jsme to! :nevim: To bylo poslední vyznamenání. V 7mé třídě jsme na doporučení psychiatra absolvovaly 3měs. Pobyt v PL v Opavě. Stejně to nezabralo. Změna léků-vypadal jak po odvaru z makovic, ale agresivita byla stále a učení šlo na „4“. Navštěvujeme neurologa, Psychologa, psychiatra, PPP, na sociálce jsme pořát a teď jsme začaly docházet do SVP-Koblov. Všude jen přikyvují jak to hezky zvládám, ale já už nevím co dál. V PPP mi poradily ať si škola zažádá o asistenta(řekli mi i jak)tak jsem to hned v ZŠ přetlumočila!!! Ale když s nimi pak mluvila škola tak oni ne! Oni s tím nic nemají… atd! Ve škole se snaží dělat i nemožné vycházejí mi vstříct ze všech stran, dokonce byli ochotni ráno synovi podávat léky, aby jsme mněli jistotu, že si je vzal. Došlo to ale tak daleko, že v loňském roce jsem odešla ze zamněstnání a teď sedím ve škole se synem aby nepeklil a dělal co má a je klid :andel: :kytka: (jen tam nejsem :cert: :cert: ) No katastrofa. Mám možnosti nové práce, ale díky synovi mám svázané ruce. Prosím poradíte někdo jak, kde a kdo by mi toho asistenta pomohl sehnat? Po nástupu do práce to pro mne nebude problém si ho i sama financovat, ale z ÚP se to nedá :,( Mimo PPP(která se od toho nakonec distancovala) nevím na koho se obrátit!! :nevim:

Jinak RADA pro maminku která má problém hlavně asi s léky - bych zkusila poprosit školu o jejich podávání(já jen musela tehdy sepsat a podepsat i s p. uč. papír o tom, že na to obě strany přistupují a kdo(i v případě nepřítomnosti toho pedagoga, v kolik, jaké léky a kolik jich bude dávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lednova.jita
10.3.14 15:36

@hubaakuba a co zkusit rozhodit inzeráty-v místních novinách, inzerci, že hledáte asistenta?
Pracovala jsem takhle jako asistentka u holčiny-ale ta měla jiný zdravotní problém a byla z 80% nepohyblivá. Ale tenkrát měla také inzerát, že hledá asistentku.

• Citovat
  • Upravit
rozmary
10.3.14 15:44
@hubaakuba píše:
Kdysi o mně učitelé prohlásili " JE BLBÁ" a tím to pro ně zhaslo. Na učňáku mi pak zjistila jedna z učitelek- že mám poruchu soustředění a bylo najednou vše jinak. Dnes mám 14ti leté dítko, které má od 5ti let diagnostikováno: ADHD s poruchou chování a sklony k agresivitě. Už jsme vyzkoušely všelijaké léky: Ritalin, Rispera, Risperdal, Stratera, tisercin… a další. Když jsme šly k zápisu do první třídy tak mněl jeden ze svých záchvatů :zed: :zed: a p. uč se už tehdy děsila co bude!!! Nakonec to bylo jinak. Celé 4.roky ho mněla ráda byla skvělá a syn i kmému údivu nosil „1“ a prospíval s vyznamenáním. Když v 5té třídě dostali jinou třídní a ještě ktomu přišla změna, že na každou hodinu je jiný pedagog, no katastrofa. Nezvládli jsme to! :nevim: To bylo poslední vyznamenání. V 7mé třídě jsme na doporučení psychiatra absolvovaly 3měs. Pobyt v PL v Opavě. Stejně to nezabralo. Změna léků-vypadal jak po odvaru z makovic, ale agresivita byla stále a učení šlo na „4“. Navštěvujeme neurologa, Psychologa, psychiatra, PPP, na sociálce jsme pořát a teď jsme začaly docházet do SVP-Koblov. Všude jen přikyvují jak to hezky zvládám, ale já už nevím co dál. V PPP mi poradily ať si škola zažádá o asistenta(řekli mi i jak)tak jsem to hned v ZŠ přetlumočila!!! Ale když s nimi pak mluvila škola tak oni ne! Oni s tím nic nemají… atd! Ve škole se snaží dělat i nemožné vycházejí mi vstříct ze všech stran, dokonce byli ochotni ráno synovi podávat léky, aby jsme mněli jistotu, že si je vzal. Došlo to ale tak daleko, že v loňském roce jsem odešla ze zamněstnání a teď sedím ve škole se synem aby nepeklil a dělal co má a je klid :andel: :kytka: (jen tam nejsem :cert: :cert: ) No katastrofa. Mám možnosti nové práce, ale díky synovi mám svázané ruce. Prosím poradíte někdo jak, kde a kdo by mi toho asistenta pomohl sehnat? Po nástupu do práce to pro mne nebude problém si ho i sama financovat, ale z ÚP se to nedá :,( Mimo PPP(která se od toho nakonec distancovala) nevím na koho se obrátit!! :nevim:Jinak RADA pro maminku která má problém hlavně asi s léky - bych zkusila poprosit školu o jejich podávání(já jen musela tehdy sepsat a podepsat i s p. uč. papír o tom, že na to obě strany přistupují a kdo(i v případě nepřítomnosti toho pedagoga, v kolik, jaké léky a kolik jich bude dávat.

Co já vím od nás ze školy, tak o asistenta by měl zažádat ředitel, pokud na něj bude mít škola peníze :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1209
10.3.14 18:17

Ahoj, existuje buď asistent pedagoga, kterého platí škola, nebo osobní asistent, kterého platí rodiče. Každý má trochu jiné „poslání“. Od kamarádky vím, že s osobním asistentem může pomoci Oblastní charita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
11.3.14 17:48

No asistenta pedagoga nedostaneme, protože nemá poruchu učení, ani žádnou jinou vadu-řeči, pohybu atd. My potřebujeme osobního asistenta, kterého by jsme si mněli financovat sami. Ale kde ho sehnat??? Kdo mi pomůže to vyřídit??? Nebo alespoň rada jak to vyřídit??? Dnes jsem odešla z výuky po 4vyuč. h. a už bylo zle. Prostě jen nad sebou nemá kontrolu, tak nejde ukočírovat. Potřebuje mít někoho, kdo bude jen a jen pro něj. I v lázních kde měl být celý měsíc mi řekly po upozornění na to jak se chová- že to zvládnou a po 14ti dnech mi volali ať si ho ihned odvezu, že to nezvládají že se tam nemůže jeden věnovat jen jemu a na to tam oni nejsou zavedení. Ale týden na táboře jsem celou dobu trnula co bude a prý to bylo super. A už nám dali i přihlášku na letošek. Tak alespoň něco pozitivního!!! Ale asistenta potřebujeme. Jinak to asi nezvládneme a o to nám jde!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
11.3.14 18:01
@lednova.jita píše:
@hubaakuba a co zkusit rozhodit inzeráty-v místních novinách, inzerci, že hledáte asistenta?
Pracovala jsem takhle jako asistentka u holčiny-ale ta měla jiný zdravotní problém a byla z 80% nepohyblivá. Ale tenkrát měla také inzerát, že hledá asistentku.

No to pak takhle budem shánět, ale první to musí někde, někdo schválit, protože cizí osoba ve škole, jen tak, být nemůže! Musí to prý někde schválit nějaký úřad aby to mněla podložené i škola. To by se jim tam jinak prý mohl producírovat kdokoliv a tvrdit, že je asistent!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lednova.jita
11.3.14 18:07

@hubaakuba a kdo by to měl jako schválit? To vám neřekli?

• Citovat
  • Upravit
4
12.3.14 08:31

@lednova.jita
No to se prave pokousime zjistit ja i skola!!! Ale vetsinou nam vsude poradi PPP, ale ti s tim pry nic nemaji spolecneho a dal nas nenasmeruji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin