Asistent pro ADHD

rozmary
20.9.13 10:22

Asistent pro ADHD

Ahoj, máte někdo asistenta pro ADHD dítě? Přemýšlím o něm čím dál víc, ale nevím jaké jsou k tomu podmínky. Abych to uvedla na pravou míru, nepotřebuje asistenta do školy, ale spíš pro čas, než odejde do školy a na pár hodin po škole.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47759
20.9.13 10:28

Pokud má jenom ADHD tak asistenta asi nedostane :think: A co speciální škola, pro takové děti? Mě syn do jedné takové chodí a skvěle se synovi věnuji :palec: Příští rok nás čeká přestup na normální školu, tak jsem zvědavá jak to zvládne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
20.9.13 10:34

Ve škole to zvládá, má léky, ale ty právě musí brát ráno před odchodem do školy, účinkují zhruba půl hodiny po požití, takže ve škole už v klidu, ale ráno musí vstát, obléknou se, nasnídat se, vzít si léky, vyčistit si zuby a dojít se psem.To sama nedá, má poruchu soustředění, takže přesto že jí natahuji budíka, aby ráno na něj vstala a dělala to co má, udělá pouze to, že vymáčne budíka a spí dál.

• Citovat
  • Upravit
47759
20.9.13 10:38

@rozmary aha tak to je jiná, predpokladam, že ty už jsi s mužem ráno v práci, takže na ní nemá kdo dohlédnout :think: Tak to bohužel neporadim, kluk už je v tomhle samostatný a s lékama jsem dr. poslala někam..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
20.9.13 10:43

Zatím jsem ještě doma, ale za pár dní už jdu do práce. Snažím se jak blázen jí to nějak naučit, natahuji třeba tři budíky po sobě, aby věděla, že na první vstane, na druhý už snídaně a na třetí odchod se psem, ale kdybych se postavila na hlavu tak to sama neudělá, na hodiny absolutně nehledí. Jednou jsem jí fakt nechala ležet, budíky řvaly jak na lesy a jediná reakce spánek :zed:

• Citovat
  • Upravit
2526
20.9.13 10:45

@rozmary Obraťe se na organizaci APLA. Oni Vás případně odkážou na jinou organizaci. Můj syn měl v 1.třídě taky asistenta, sice né kvůli ADHD, má jinou vrozenou vadu, byl to tedy zdravotní asistent, a potřeboval pomoct né při vyučování, ale o přestávkách(což je na jiné povídání). Ale byla jsem si žádat u jedné organizace, která vím, že zajišťovala i asistenty na mimoškolní činnost, různé akce..atd…jen si vzpomenout. Budu vzpomínat a dám vědět :zed:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
20.9.13 10:48

Ahoj, to asi ne. :nevim: Spíše si zažádat o příspěvek na péči. Aby jsi s ní mohla být doma, alespoň dokud se vše nenaučí a nezvládne to. Fakt nevím. Držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
20.9.13 10:51

@rozmary jasný rozumím ti, ale bohužel neporadim :? Přeju ať to nějak vyřešíte :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878

No, tak na toto jedine osobniho asistenta- a to je socialni sluzba, takze pokud na dcerku beres PnP, mela bys to platit z toho, pokud ne, obavam se, ze to budes muset platit sama :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155

Nebo se pokusit najít nějaké solidní hlídání. Nějaký dozor. Bud někdo z rodiny-babička atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
20.9.13 10:54

Bohužel jsme absolutně bez hlídání. Co je to PnP :oops:?

• Citovat
  • Upravit
17878
20.9.13 10:55
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
20.9.13 10:57

Neberu na ní nic.

• Citovat
  • Upravit
rozmary
20.9.13 10:58
@klafina123 píše:
@rozmary Obraťe se na organizaci APLA. Oni Vás případně odkážou na jinou organizaci. Můj syn měl v 1.třídě taky asistenta, sice né kvůli ADHD, má jinou vrozenou vadu, byl to tedy zdravotní asistent, a potřeboval pomoct né při vyučování, ale o přestávkách(což je na jiné povídání). Ale byla jsem si žádat u jedné organizace, která vím, že zajišťovala i asistenty na mimoškolní činnost, různé akce..atd…jen si vzpomenout. Budu vzpomínat a dám vědět :zed:.

Budu ráda když si vzpomeneš :kytka:

• Citovat
  • Upravit
rozmary
20.9.13 11:01

Řešila jsem to z psychiatričkou ke které jezdíme, ale ta mi řekla jen že to bude asi problém aby vstávala sama a ten lék musí brát pouze pod dozorem. O žádném asistentovi ani o pomoci sociální pracovnice nepadlo ani slovo :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin