Asistent pro ADHD

Napsat příspěvek
Velikost písma:
33155
20.9.13 11:01

Tak si zažádej. Nic za to nedáš. Bud to schválí, nebo ne. A budeš v klidu. Sice to není velká částka-podle toho do jakého stupně tě zařadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
20.9.13 11:02

@rozmary A dcera má ADHD normálně jako diagnózu od Dr.? Jestli jo, tak si fakt dojdi na sociálku a zažádej si o příspěvek na péči. Určitě by jste se do 1.stupně vešli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
20.9.13 11:05

Musíš splnovat určité body, kdy a jak s čím musíš dceři pomáhat, co připomínat atd…a podle toho to určují. Neboj, není to zase tak strašné. Držím pěsti. Připrav si hlavně lékařské zprávy, ale stejně posílají dotazník i k její dětské lékařce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
20.9.13 11:06
@klafina123 píše:
@rozmary A dcera má ADHD normálně jako diagnózu od Dr.? Jestli jo, tak si fakt dojdi na sociálku a zažádej si o příspěvek na péči. Určitě by jste se do 1.stupně vešli.

Jo má to jako diagnozu, no je toho víc. Ten příspěvek na péči vlastně znamená co? Že bych jako zůstala doma, nebo, že bych si mohla někoho platit? Omlouvám se jsem jak neandrtálec, ale v tomhle se vážně moc nevyznám.

• Citovat
  • Upravit
rozmary
20.9.13 11:08

Připomínat musím naprosto všechno tisíckrát dokola, každý den to samé, možná bysme se chytly.

• Citovat
  • Upravit
33155
20.9.13 11:09

Stát ti posílá měsíčně peníze, a ty nechodíš do práce. Měla by jsi od sociálky schváleno, že tvoje dcera potřebuje dozor. A vlastně že do práce jít nemůžeš, kvůli jejímu zdrav. stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
rozmary
20.9.13 11:15

Jo tak, zkusím to díky :kytka: nejspíš to nebude žádná velká suma co, to se počítá taky z platu, nebo z rodičáku?

• Citovat
  • Upravit
17878
20.9.13 11:16

A nebo do prace muzes, ale platis z toho prave toho osobniho asistenta :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
20.9.13 11:16
@rozmary píše:
Jo tak, zkusím to díky :kytka: nejspíš to nebude žádná velká suma co, to se počítá taky z platu, nebo z rodičáku?

nene, na to je tabulka podle stupne zavislosti, ale aktualni vyse z hlavy neznam, zkus vygooglit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
20.9.13 11:21

@rozmary Počítá se to právě z počtu věcí, které nezvládá. Prostě dáš lékařské zprávy, dr. taky něco napíše a pak stejně sociálka udělá šetření-většinou u vás doma, rozhovor s dcerou i tebou-pak se to posílá do Prahy. Příjde vyjádření-na jakém stupni závislosti na druhém dcera je.
Zní to děsivě, ale není to tak strašné.
Já jsem doma už 14 let se synem, je to na palici, ale my máme jiný problém.
Držím pěsti. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
20.9.13 11:22

A neboj, zažádej a oni řeknou co vše potřebují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2526
20.9.13 11:24

@rozmary Né,nezůstaneš doma, nebo jak chceš, ale ta částka není tak vysoká, abys mohla zůstat. Já taky beru na syna a normálně chodím do práce. Dojdeš si zažádat Příspěvek na péči/Péče o osobu blízkou. Dneska se žádá na Úřadu práce. Dostaneš dotazník domů na vyplnění, sežeň si všechny možné lékařské zprávy co všechno máte. I kdyby to třeba byla logopedie, všechno si to připrav a přilož to k té žádosti a odnes zpět. Oni se Ti ozvou a přijde sociální pracovnice k vám domů na šetření. Bude se Tě i dcery ptát na plno věcí, jestli chceš vědět, napíšu Ti do SZ. Do žádosti uvádíš všechny Dr.,které navštěvujete a oni je pak obesílají. Pak čekáš jak vyhodnocení dopadne. A Obrň se trpělivostí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
20.9.13 11:30

A co budit osobně, podat lék a odvést do družiny?
Moje holky vstávají když já odjíždím, vypravují se samy. Můžou déle spát, protože to zvládají (zavřou okna, pozhasínají, zamknou a chodí včas), prostě „za odměnu“.
Příspěvek na to, že dítě nevstane na budík asi nebude nijak závratný a asistenta ti nejpíš nikdo na tohle „nedá“. Pokud ti zaměstnavatel neupraví prac. dobu tak abys zvládala vypravovat tak můžeš ještě najmout nějaký doprovod (starší dítě ze školy apod.), prostě asistent za peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
20.9.13 11:33

Záleží na stupni, který přiznají. Psala jsem že to není velká částka, ale já stejně nemůžu jít do práce, péči potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155
20.9.13 11:36

@BaraF Ono záleží jak silné ADHD mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin