Assessment centrum Provident
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Assessment centurm Provident
Ahojky všem, za týden bych měla jít na AC do Providentu na vedoucí obchodní skupiny. Co teoreticky AC je, už jsem se dočetla (mimochodem můj 1. takový pohovor „bojím bojím“), ale máte někdo konkrétní případy z Providentu? HYLFEEE!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Byla jsem v Providentu na AC pár dní před Vánoci, bylo to teda na jednu pozici v HR, ale nějaké obecné rady dát můžu. Já byla na několika AC, takže můžu srovnávat a musím říct, že tohle byl docela masakr (promiň, nechci tě strašit ale pravda ti teď pomůže nejvíc). U samotného AC bývají dva až tři lidé z firmy, jeden je pozorovatel/zapisovatel, další dva hrají roli hodného a zlého poldy. Určitě tě budou stavit záměrně do krizových situací, budou hodně nepříjemní a čekají, jak sis s tím poradíš. Úkolů je tam hodně, připrav si prezentaci o sobě, pak budeš řešit individuální úkoly i hromadné. Určitě si projdi stránky providentu, rádi dávají příklady z jejich konkrétní praxe. Primárně se zaměřují na lidi, kteří pak skupinový úkol prezentují přede všemi, takový mají největší šanci na postup do dalšího kola.
Je toho ještě dost, napiš mi SZ, jestli chceš. Odepíšu ale až ráno, kluk je nemocný.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, nemáte někdo zkušenost na pozici administrativní pracovnice formou AC u Providentu??Jdu tam v pondělí a nevím co čekat, je to takovýhle můj první pohovor. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proč se jdete do firmy, která akorát lidi zadlužuje a nejdete dělat poctivé finanční poradenství?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@4family píše:
Proč se jdete do firmy, která akorát lidi zadlužuje a nejdete dělat poctivé finanční poradenství?
Nikdo nikoho nenutí si u Providentu půjčovat. Kdyby nebyla poptávka, nebude ani Provident. Pokud poptávka po jeho produktech je, pak je třeba i zaměstnat lidi.Nic amorálního na tom nevidím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Protože sháním práci už přes tři měsíce a pořád nic…já jdu na administrativní pracovnici, nejdu dělat žádné poradenství a tak…seděla bych na firmě a zadávala údaje do počítače. Lidi si můžou vybrat, kde si vezmou půjčku a je to jejich věc, jak se rozhodnou…Zadlužujou se sami!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@petulak19 píše:
Protože sháním práci už přes tři měsíce a pořád nic…já jdu na administrativní pracovnici, nejdu dělat žádné poradenství a tak…seděla bych na firmě a zadávala údaje do počítače. Lidi si můžou vybrat, kde si vezmou půjčku a je to jejich věc, jak se rozhodnou…Zadlužujou se sami!
Samozřejmě. Každého volba. A finanční negramoty, kterým už nic jiného než nebankovní instituce nezbývá, není důvod litovat. Když jim nevoní Provident, mohou jít jinam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě by to přišlo jako „duševní prostituce“ jít pracovat do firmy o jejichž cílech a stylu podnikání si myslím svoje. Je to stejné, jako bych nešla pracovat do tabákového průmyslu a nešla bych prodávat svoje tělo, pracovat k mafii atd. Stějně si myslím, že ten pohovor bude jen trik jak získat další ovečky pro prodej smluv. Administrativní pracovnici by sehnali hned ze svých řad.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@4family píše:
Mě by to přišlo jako „duševní prostituce“ jít pracovat do firmy o jejichž cílech a stylu podnikání si myslím svoje. Je to stejné, jako bych nešla pracovat do tabákového průmyslu a nešla bych prodávat svoje tělo, pracovat k mafii atd. Stějně si myslím, že ten pohovor bude jen trik jak získat další ovečky pro prodej smluv. Administrativní pracovnici by sehnali hned ze svých řad.
Nikdo nikoho nenutí využívat služby této instituce.Na podmínky přistupuje klient zcela dobrovolně. Provident peníze nikomu násilím nenutí. Pokud má klient s touto firmou problém, může se obrátit jinam. Klidně na běžnou banku.Kde není poptávka, tam není nabídka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano, velmi alibisticky řečeno… stejní šmejdi jako prodejci dek na zájezdech. Ti taky nikoho nenutí s nimi jezdit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@4family píše:
Ano, velmi alibisticky řečeno… stejní šmejdi jako prodejci dek na zájezdech. Ti taky nikoho nenutí s nimi jezdit.
Upřímně - nenutí. Účast na zájezdu je dobrovolná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesto Ti přijde pracovat pro takovou společnost morálně OK?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@4family píše:
Přesto Ti přijde pracovat pro takovou společnost morálně OK?
Neměla bych s tím problém. Proč bych měla mít? Své služby klientům nenutí. Klienti se na ni obracejí na základě svého vlastního a svobodného rozhodnutí. Pokud nebude po jejích službách poptávka, Provident zanikne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Problém není problém v samotné finanční společnosti, ale ve finanční negramotnosti lidí, kteří jejich služby používají. Navíc je vše napsáno ve smlouvě, kterou si člověk musí před podpisem přečíst. Lidé si nečtou, neinformují se a pak se diví.
Nevidím nic morálně pokřiveného na takové společnosti, v ničím se neliší od např. bank, které také půjčují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit