Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den,
Není to tak dlouho co mi na alergologii bylo zjištěno astma. Trpěla jsem občasným zadýcháváním a lehčí dusnosti, mimo jiné mi byla zjištěna silná alergie na roztoce, to byl nejspíš i spoustec. S astma se teprve učím žít. Prvnich pár dnů jsem probrecela, teď už je to lepší a začínám se s tím srovnávat. Co mě ale trápí tak je jak to ted vlastně všechno bude. Co bude až chytnu třeba obyčejnou chřipku? A to nemluvím o koronaviru… o tom se ale ted ani tak bavit nechci. Spíše by mě zajímalo, jak vy, astmatici zvladate třeba obyčejné nachlazeni nebo chripku? Je astma pak o dost horší? Vždy jsem u chripky měla horší i delší průběh..a co teprve ted:( moc děkuji za vaše názory
Uz ti tu většina psala, že na lécích to není taková tragédie. Prostě třeba déle kašleš, dceři to často sedlo na průdušky, ale zas tak strašné to není.
Nestresuj se předem
až to přijde, tak to pořešíš. Ale já nijak horší průběh nemám, prostě jsem nachlazená, většinou nosohltan, chřipku jsem neměla ani nepamatuju, jako takovou tu opravdovou chřipku. Když mám pocit, že se mi nedostává dechu, tak použiju inhalátor a hotovka. Neboj se tolik, fakt se s tím dá normálně žít.
Ahoj, astma jsem si „pořídila“ ve 35 letech a od doby co jsem léčena tak nejsem skoro vůbec nemocná, dávky mi postupně Mudr snižuje, problémy mám se změnou pocasi.