Astma - jaký kašel?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
13.5.15 22:03

Astma - jaký kašel?

Holky, jaký typ kašle mají vaše děti při diagnoze astma?
Osmiletá dcera byla do loňska zdravá, ale loni v lednu kašlala přes měsíc, skončila na Klacidu, letos v lednu - kašel - zápal plic - opět antibiotika. Teď už opět druhý měsíc kašle, krev je v pořádku, dr usoudila, že to bude alergický astma (starší dcera ho má taky). Po týdenním foukání poslech v pořádku, ale kašle stále dál. Dnes dr opět na kontrole slyšela „chrupky“, přidala jí ještě jeden lék. Jinak je dcera veselá, čilá, bez teploty, celou dobu chodí normálně do školy. Kašel je (od začátku) vlhký, někdy kašle víc, některý den třeba jen 3×. Starší dcera měla u astma vždy kašel suchý a dusivý až do záchvatů.
Může být u astma kašel vlhký?
Prosím o zachování anonymity z rodinných důvodů. Děkuji

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3HE
22413
13.5.15 22:11

Může být i s produkcí hlenu… ale spíše to vypadá na kombinaci s alergií, ptž tělo se chce zbavit alergenu, proto tvoří hleny…

měla by absolvovat spirometrii a vyšetření na alergie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1482
13.5.15 22:27

Já měla astma jako malá, vždycky byl suchý, sípavý, chrčivý dech a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.15 22:29

@3HE no ona bere už 3 týdny Aerius, tak jsem myslela, že už by měla být s alergií „srovnaná“ :nevim:
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.15 22:30

@Ostružka jj, to má právě starší dcera, tak mě překvapil jiný průběh u druhého dítěte
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
mag
12862
13.5.15 22:32

Zakladatelko, to je hodně individuální. U mojí pětileté se astma projevuje suchým kašlem po ránu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3HE
22413
13.5.15 22:37
@Anonymní píše:
@3HE no ona bere už 3 týdny Aerius, tak jsem myslela, že už by měla být s alergií „srovnaná“ :nevim:
Zakl.

ty léky mohou zabrat a nemusí… to je těžko…

jestli je to u tvojí dcery v začátku a nemáte ještě žádné alergické a astmatické testy, tak bych si řekla u dr o žádanku na alergolgii…

dr.se to asi snaží zatím nějak řešit sama… :think: nebo jste už někde byli?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.15 22:45

@3HE chodíme s tím právě rovnou na alergologii, jsme tam sledovaný se starší dcerou, dr vždy chtěla slyšet, jak kašle, takže když jde o kašel, chodím tam i s touhle mladší (alergoložka je i pediatr). Dnes jí dělala i spirometrii, ale řekla jen, že tím, že to dnes dělala poprvý, tak se neumí pořádně nadechnout, jinak že to vypadá docela dobře :nevim: Na podzim jí chce poslat na testy..
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
3HE
22413
13.5.15 22:52

Aha, tak když je v péči pediatra - alergologa, tak to je fajn.

Já mám astma - byly doby, kdy jsem dva měsíce užívala dva druhy foukátek najednou, a dvoje léky k tomu.. a kašel neustával - byl i hlenitý i suchý zároveň. Dělali mi testy na alergii - byly negativní… pak ty léky prostě začaly zabírat a kašel postupně vymizel - nyní jsem tři měsíce bez léků… ale jakmile mám pocit zúženého dýchání nebo jako bych vdechovala mouku, tak si fouknu a ještě pak pár dní foukám… dr.chce, abych si foukala jednou denně pořád… ale jak je mi dobře, tak se zapomínám a to není správně - ptž pak přijde bacil a mě to rozhodí a já se pak dva měsíce dostávám „do formy“.

Takže si dovedu představit stav, kdy tvoje dcera kašle a kašle navzdory lékům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
14.5.15 08:11
@Anonymní píše:
@3HE chodíme s tím právě rovnou na alergologii, jsme tam sledovaný se starší dcerou, dr vždy chtěla slyšet, jak kašle, takže když jde o kašel, chodím tam i s touhle mladší (alergoložka je i pediatr). Dnes jí dělala i spirometrii, ale řekla jen, že tím, že to dnes dělala poprvý, tak se neumí pořádně nadechnout, jinak že to vypadá docela dobře :nevim: Na podzim jí chce poslat na testy..
Zakl.

Měli jsme se synem to samé. Alergii diagnostikovanou na roztoče, nasazen Aerius. Chvilku zlepšení, pak ale začal kašlat víceméně pořád. Ve školce ze začátku byli dost nervozní, byť jsem se synem chodila často k dr., protože jsem si sama nebyla jistá, jestli to není nějaký infekt. Nakonec spiro vyšlo dobře, přesto mu nasadila lék na astma (Montelucast) a poslala na vyš. nosní mandle. A ejhle… byť mu z nosu neteklo, tak měl totálně ucpané dutiny a přes zvětšenou mandli se nedostávali hleny do nosu, ale stékali rovnou do krku, kde ho pak dráždili ke kašli. Bere teď trvale Aerius a Montelucast, ATB přeléčené dutiny a za týden jde na odstranění nosní mandle. Teď tedy konečně 2 měsíce nekašle, protože je opravdu zaléčený ze všech stran. Po vyndání nosní mandle začneme vysazovat Montelucast.

Prý astma, alergie a atopický ekzém jde ruku v ruce. Alergii a atopák už máme diagnostikovaný, tak doufám, že to astma nakonec padne :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí