Asymetrické čelo u miminka

1137
10.4.23 20:12

Asymetricke celo u miminka

Zdravim,
miminko ma 2,5mesice a ma asymetricke celo. Bohuzel i jako starsiho syna ho kojim jen z jednoho prsu, druhe oba odmitli, a na strane, kterou lezi dolu u kojeni, ma celo jakoby vyboulenejsi dopredu trosku.

Jinak hlavickou otaci na obe strany, poctive trenujeme, aby neprefoleroval jednu stranu.

Nevim, jestli je to uz na reseni s dr., rehalibilitaci nebo cokoli jineho? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20
10.4.23 20:17

Kamarádka řeší něco podobného s fyzioterapeutkou..lepší podchytit problém v začátku než něco zanedbat. Hodně stesti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
10.4.23 20:28

A co technika, kdy ti dite pri kojeni lezi jakoby v podpazi. Tomu se rikalo podle nejakeho sportu, myslim, fotbalova… to by pak bylo na druhem boku. Fakt kojis tak dlouhou dobu, ze to ma nejaky vliv na hlavu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
10.4.23 20:48

Zkus ho dávat víc na bříško..třeba během dne..a polohovat na druhou stranu. Předpokládám, že má slehnutou hlavičku z jedné strany a tím se čelo vypoulilo. Záleží jak moc to má. Jestli se to nebude lepšit tak potom uvažovat o helmičce. Nosí se cca od 5 měsíce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
10.4.23 20:50

@Pudloslava To nevim, jestli je to zrovna kojenim, treba ne, ale to vyboulenejsi celo ma k te spodni strane, tak jsem to napsala. Naopak se koji vcelku rychle oproti starsimu, ktery mel prso i jako dudlik, tak mladsi se napije, odpoji a je to…v noci spinka bud otoce na druhou stranu nebo s hlavickou rovne.

A kdyz to tedy neni tim treba, tak cim? Nebo tak ma proste celo? A je na tom vubec co k reseni/naprave?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
10.4.23 20:52

@Loope Na brisku travi uz pomerne hodne casu a na zadech hlavickou otaci sam, nema ji slehnutou prave (nebo nema to, co jsem nasla jako slehnutou hlavicku).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
517
10.4.23 20:59

U nás asymetrie bohužel označila předčasný srust lebecniho švu (dcerka měla jedno ocicko větší než druhé a čelo na jedne straně zplostele…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
73
10.4.23 21:11

Jak píše @lelulanda nechat zkontrovat vývoj hlavičky/lebky..ten šev by to také mohl být. Myslím, že se řeší operací. Snad to u vás nebude potřeba. Držím palce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
10.4.23 21:11

@lelulanda Uf, tak ted jsem se vydesila. Syn ma tedy oci stejne, jen to celo takove vyboulenejsi…a jak se to u vas resilo, operativne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
10.4.23 21:14

@Loope Achjo, no rano napisu k dr., at se na to podiva, nastesti mame hodne peclivou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
517
10.4.23 21:25

@JezinkaBezinka ano, u nás se to řešilo operativně a pak ještě korekční helmickou. Své lékařky se na to zeptejte, klidně i s konkrétním dotazem na kraniosynostozu (tak se ten srust jmenuje), případně se můžete objednat na konzultaci na plagio kliniku (Ostrava či Praha). Pokud je to ono, tak čím dříve se to řeší, tím lépe… U nás to bylo za pět minut 12, jelikož jsem byla opakovaně ujistovana, že asymetrie se s růstem zlepsi…(mame velmi důslednou lekarku, ale bohužel se s tímto nikdy nesetkala a pak ji dost mrzelo, že na to nepřišla…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
10.4.23 21:30

Jen z jednoho? A to druhé potom otříkáš??
No můj malý ležel dlouho v inkubátoru, sestry chodily jen z jedné strany, tak malý na ně koukal natočen doprava. Řešila jsem to na neurologii, dokud nemá dítě viditelnou asymetrii v obličeji, tak to moc neřeší, ale záleží na rodičích.
Jestli to je kojením, nevím, ale nezkoušela si odstříkávat? Měl by tvé mléko a pil by jen z láhve? No záleží na tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
10.4.23 21:31

@lelulanda Dobre, zitra nas objednam.
Ja si ted prave ani neuvedomuji, jak to ma dlouho, ale je to jen malinko, treba na fotkach zepredu nic videt neni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1137
10.4.23 21:33

@Lujza031 Proc bych mela odstrikavat? Starsiho jsem takhle kojila rok a 3/4 a vse i on v poradku. Druhe prso proste mleko neprodukuje, pozvolna se tam prestavalo tvorit (nechce se mi to rozepisovat dopodrobna, o tom ani muj dotaz neni, ale prime kojeni je rozhodne lepsi nez blaznit s odsavackou a lahvickami).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
517
10.4.23 21:43

@JezinkaBezinka u naší malé bylo vidět hlavně rozdíl ve velikosti oči, čelo ani moc ne, bohužel časem se jí začal krivit i nos a slehavat záhlaví i přes polohování… Pokud máte pocit, že něco není v pořádku, tak to určitě řešte. Buď ta plagio klinika nebo neurochirurgie (tam se s tímto setkávají, tak to můžou snáze poznat). Já o nich bohužel dříve nevěděla, jinak bych to řešila dříve… Naštěstí už to máme vše za sebou a není skoro vidět, co vše dcerka podstoupila…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí