ATB a antikoncepce. Snížení účinku

Anonymní
15.4.24 07:03

ATB a antikoncepce. Snížení účinku

Holky poraďte protože jsem z toho jelen. Od března řeším zapal v zubu. Užívala jsem ATB, tehdy to bylo ok, žádný sex protože muž byl mimo. Nyní však se situace opakuje a zapal se zřejmě vratil i po jeho vyléčení. Poslední nechráněný sex byl 7.4. Dnes jdu ke zubařovi a tedy mi pravděpodobně předepíše i ATB. Tím, že ATB snižují účinek HA tak mohu otěhotnět ze styku který byl před 8 dny? Nebo mohu otěhotnět až tehdy, kdybych se během užívání ATB nechranila i jinak?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3045
15.4.24 07:07

Ne, ty spermie zpred 8 dni jsou uz mrtve, navic nez se rojevi ten ucinek atb, taky to asi potrva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8538
15.4.24 07:09
@Anonymní píše: Více

Jak můžeš otěhotnět zpětně? 8o během užívání ANTB se snižuje účinnost HA, takže pokud dostaneš ANTB tak se prostě pak budete chránit kondomem nebo nebudete sexovat vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35914
15.4.24 07:51

To fakt ne. Ani kdyby jsi ten styk měla včera natož před víc jak týdnem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.24 08:31

@izabe tak ono spermie by počkaly, kdyby sex byl včera a dnes bych začala užívat antibiotika. Ale protože nevím jak to chodí tak jsem se zeptala a ano vím, že během atb se musím chránit jinak @JancaS84 diky, netušila jsem jak to funguje

• Citovat
  • Upravit
8538
15.4.24 08:54
@Anonymní píše: Více

Tak ono ani ty antb nezačnou působit okamžitě po spolknutí. Takže by se ty spermie dost načekaly ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.24 11:32

@izabe Raději bych se ATB úplně vyhnula.Snad tam žádný zánět není. Minulý měsíc mi rozházeli cyklus, ani krvácení nepřišlo a teď jsem tedy zvědavá.

• Citovat
  • Upravit
1
28.9.24 21:03

Budu ráda za každou radu. ????

Ahojky, mám otázku. Nebrala jsem antinu 5 dní. A dneska momentálně jsem měla pohlavní styk. Zapomněla jsem si ho vzít, tak jsem si ten prášek vzala po sexu. Muže se něco stát? Mám se obávat? 🫣

Příspěvek upraven 28.09.24 v 22:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35914
28.9.24 22:32
@Nicol630 píše: Více

Jo, můžeš otěhotnět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek