Štítná žláza a menstruace

21
14.4.24 21:30

Štítná žláza a menstruace

Zdravím všechny slečny a ženy❤️.
Obracím se na ty z Vás, které se léčí se štítnou žlázou (konkrétně snížená funkce).
Začnu úplně od začátku… svou první menstruaci jsem dostala ve 13 letech. Bylo to šilené, silné nevolnosti, zvracení, ztráty vědomí.. nic nepomáhalo… asi kolem 14 roku se to trochu ustálilo a každá druhá ms byla silná. V 16 letech jsem nasadila antikoncepci na úpravu cyklu (nemohla jsem si dovolit na střední chybět každý měsíc a navíc jsem měla partnera. Menstruace se krásně ustálila, bolesti zmizely a vše bylo zase fajn. Asi v 19 mi bylo doporučeno vysadit antikoncepci z důvodu zdravotního stavu ( vyšetřovalo se proč stále hubnu, jsem unavená atd, měla jsem postoupit kolonoskopii a gastroskopii). Po vysazení šíleně silná menstruace a opět kolaps, nakonec jsem antikoncepci nasadila jinou a mezitím mi byla zjištěna porucha štítné žlázy (oroto ty nevolnosti ). No abych se dostala k jádru věci, nyní mám 22 let a štítnou žlázu mám zaléčenou asi 3 roky, od té doby se cítím moc fajn, upravila se mi i váha se kterou jsou dlouhé roky bojovala ( měla jsem od 15 do 20 let pouhých 40 kilo, nyní mám 58 a postavu konečně hodnou ženy…) ale řeším vysazení antikoncepce, je zde nějaká co má zkušenost s úpravou cyklu po zaléčení štítné žlázy? Bojím se, aby opět nenastaly silné nevolnosti, ale četla jsem právě o souvislosti se štítnou žlázou. dnes si nemůžu dovolit každý měsíc chybět v práci. Miminko s partnerem plánujeme tak za rok/ dva, antikoncepci chci vysadit ideálně co nejdřív ale pochopitelně se bojím co bude :roll:. Má někdo z vás zkušenosti? :srdce: Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2284
15.4.24 06:32

@Ajka238 Začněte testem na hladiny pohlavních hormonů, ty vám mohly v minulosti způsobovat problémy s MS a také jejich disbalance dokáže rozházet i ŠŽ. HA hormonální disbalanci dále prohlubuje, protože zastavuje ovulaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí