Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravim maminky, chtela bych se zeptat jake mate zkusenosti s laktobacily ri uzivani ATB? mam atb na anginu, dr doporucil laktobaly kvuli strevnim potizim. zapomnela jsem se zeptat na davkovani? staci jedna kapsle denne? na obalutech co mam je davkovani 1kapsle denne nevim jestli to staci? taky jsem se chtela zetat jestli se da predejit nejakym zpusobem gynekolog. potizim pri uzivani ATB? dekuji za reakce:)
@Pavla23 ahoj, mně bylo doporučeno 1× denně mezi dávkou antibiotik. Když sem měla antibiotika dlouhodobě, brala sem i 2 kapsle denně. Na prevenci gynekologických obtíží existují lactobacilky specialně k vaginálnímu zavádění. Po dobrání atb doporučuju ještě cca 14 dní brát, chvíli to trvá než se přirozená mikroflora srovná.
Js beru vzdy Lactobacilky pri atb. A stacila jedna kapslicka denne.Vse bylo v poradku. Jelikoz mam problem se zaludkem, tak jsem je brala i mesic po atb, pro jistotu nicemu to nevadi, spis si podpiris imunitu. Dcerka ted chodi do skolky, tak je bere od prosince po zapalu plic. A musim zatukat, ze od te doby nic.Asi to bude mit nejaky smysl.Do te doby jsme meli porad nejake rymy a kasle.
@mammy super dekuji moc za radu zeptam se v lekarne:)me prave minule atb co jsem mela na anginu nic moc problemy gynek. neudelaly ale u techto citim (vytok) ze budou delat problemy tak bych tomu chtela predejit pokud to pujde:)
@sara1000 oravdu? to jsem nevedela ze i laktobac jsou na prevenci takle? nasi kluci maji porad problemy s nemoci tuto zimu je to strasny:(nastesti ted krom rymy je to lepsi nevim jestli martanci (ty gumovy bonb. vitaminy)pomahaji nebo ne ale je to lepsi.je fakt ze laktobacily taky davam ale ne ravidelne jen kdyz maji nejake strevni otize
@Pavla23 píše:
@sara1000 oravdu? to jsem nevedela ze i laktobac jsou na prevenci takle? nasi kluci maji porad problemy s nemoci tuto zimu je to strasny:(nastesti ted krom rymy je to lepsi nevim jestli martanci (ty gumovy bonb. vitaminy)pomahaji nebo ne ale je to lepsi.je fakt ze laktobacily taky davam ale ne ravidelne jen kdyz maji nejake strevni otize
On si prave kazdy mysli, ze laktobacilky jsou dibre jen na strevni pitize.Ale imutina cloveka vychazi prave ze strev, tak proto se davaji i jako prevence, pri epidemiich chripky, kdyz deti nadtoupi do noveho kolektivu deti atd…V lekarne mi rikalu, ze muzu davat 3 mesice 1-2 tablety denne.Pak treba odpocinek a pak zse. U nas to docela funguje.Do te doby byla Ada vzdy tyden ve skolce a 14 dni dona nemocna.Des
Ale jinak ty bonbony apid.Jsou pry reklamni nesmysl, ze ty laktobacilky jsou vytazne lepsi
.
@sara1000 tak to upřímně bych jim taky raději chtěla dávat něco jiného než ty bonbony (s tím přišel manžel že si to kolegyně z práce strašně chválí u dětí
) takže jsme to vyzkoušeli pže říkám tato zima je šílená starší syn měl už dvakrát angínu a atd
díky moc za radu vydám se do lékárny skoupit jim tam laktobacily.:) pro sebe taky potřebuju
@Mišuna píše:
Já dávám synovi lactobacily od Swissu celou zimní sezonu právě kvůli imunitě, v případě, že by dostal ATB bych jen zvýšila dávku. To naštěstí není třeba, měl zatím jen jednou Sumetrolim. Pokud bych já dostala ATB, obzvlášť širokospektrá, začla bych brát lactobacily okamžitě a ještě měsíc po dobrání. Dobrou zkušenost mám s Lactobene, kde jsou ještě vitamíny skupiny B, se Swissem nebo s lactobacilyATB od GS. Jsem na rozhození mikroflory hodně háklivá, a to nejen ve střevech, takže si na to dávám hodně pozor.
Ano, taje davam od Swissu.Jsou to vysypavaci kapslicky.Sice jsou bez chuti, ale vysipavam je do mleka. Adelka ani nevi, ze je bere ![]()
Holky tak jsem vykoupila lekárnu od všech laktobacilu co tam meli:)) jedny pro me, pak pro kluky a jeste jedny pro me zavadeci gyneko tak snad se s tou anginou a atb poperu dobř..díky moc za rady:)
Ahoj, určitě má doktor s laktobacily pravdu, při užívání antibiotik jsou, alespoň myslím, téměř nezbytná, protože atb ačkoli pomáhají, tak jsou pro tělo zároveň strašně velký zásah do přirozeného prostředí. Já užívám již delší dobu biopron devítku, beru ho ale nejen při antibiotikách, ale pravidelně každý den již asi rok a půl a mám s ním jen dobré zkušenosti. Zlepšil mi zažívání i imunitu. Můžeš se na něj zkusit zeptat v lékárně, věřím, že ti paní lékárnice poradí, zda se hodí a smí kombinovat s těmi kterými antibiotiky.