ATB na přeléčení - ORL

16.3.16 14:07

ATB na přeléčení - ORL

Zdravím maminky.

4letý syn nikdy nebýval moc nemocný. Teď prodělal nějakou virózu a měl Pamycon do nosu. Nastoupil poprvé do školky a do týdne zase nemocný. Na ORL mu udělali výtěr a nic v něm nebylo. Dostal Sinupret. Dnes na kontrole prý v pořádku a pak mu měřila ouška (houkání mašinky :nevim: ) a prý má v jednom uchu „B“ - a předtím měl „A“. Na základě tohoto řekla, že mu dá ATB na přeléčení, že má infekci v horních dutinách. Syn nesmrká a nekašle.

Vzhledem k tomu, že nejsem znalá…protože u lékaře moc často nebýváme, zajímá mě, zda je to normální postup. Chtěla jsem se jí více ptát, ale byla jsem v šoku z jejích dotazů…např. mi tvrdila, že můj TŘÍLETÝ syn je ještě malý do školky…a já se jí snažila vysvětlit, že mu jsou 4 roky. Z návštěvy jsem se vzpamatovala, až když jsem stála frontu na poště :mrgreen:

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2748
16.3.16 14:22

Pokud se Vám postup nezdá, můžete si zajít na konzultaci k jinému lékaři.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
198
16.3.16 14:42

Syn(4 roky) měl zánět v uchu po vánocích, nezabraly kapky, tak dostal atb. Na orl kontrole měl potom to ouško taky B při měření, nic mu nebylo, mohl chodit dál do školky (ptala jsem se), za 14 dní další ko oušek. Byla jsem z toho taky špatná, kontrola zase B, tak další za 14 dnů - už v pořádku. Dr. to bral v poho, vysvětlil, že je tam nějaká tekutina a to B u měření přirovnal k zalehlému uchu.
Možná bych se zkusila zeptat jiného ušního, než mu hned dávat atb. Viz naše zkušenost.

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit
4376
16.3.16 15:55

Pokud vám napsal lékař ATB jen na základě měření sluchu, potom se nedivím, že jste na pochybách..
Pokud měl výtěr v pořádku, nemá žádné obtíže /bolesti hlavy, rýma, kašel, únava, teploty/, potom jsou, podle mého selského rozumu, ATB nejen zbytečná, ale i kontraproduktivní. Kromě toho, že jaksi nemají co léčit, tak rozhodí střevní mikroflóru a je riziko vytvoření rezistence.
Dcera měla často na uchu B, je to i jako důsledek nedávno prodělané rýmy. Buď si zajděte za jiným lékařem ORL nebo vyčkejte a objednejte se na kontrolní měření sluchu. Osobně bych šla za druhým názorem.
Ale celková ATB bez viditelných příznaků, čistém výtěru a min změření CRP se mi zdají opravdu jako přehnaná a zbytečná léčba/zátěž…

  • Citovat
  • Zmínit
  • Nahlásit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mohlo by vás zajímat