ATB na tři dny

Anonymní
1.7.15 10:20

ATB na tři dny

Už vám někomu dala doktorka antibiotika pro malé dítě jen na tři dny? myslela jsem, že se berou vždy déle jak týden. dítě má prý nějakou virózu, horečky, potažené mandle…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15814
1.7.15 10:55

Tak obecně vzato na virozu se ATB nedávají, spíš jestli doktorka nemá obavy, že vám na tu virózu nasedla bakteriální infekce a nechce si vás třeba po těch třech dnech zkontrolovat a rozhodnout dál? jinak záleží na tom, jaká antibiotika. třeba azitromycin je opravdu antibiotikum na tři dny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.15 11:05

No nejedná se o mé dítě. Máme jet s přáteli na víkend na chalupu, ale jejich malý má od včerejška horečky, prý potažený bílý jazyk. Kamarádka mi dnes volala, že prý budou do soboty v pořádku, že dostal kluk atb na tři dny a nemusíme se bát, že to chytneme. nezdá se mi to ale a bojím se, abysme zas nebyli nemocní. Jeli byste? máme pak týden nato zaplacenou dovolenou.

• Citovat
  • Upravit
7955
1.7.15 11:17

Zřejmě se bude jednat o Azitromycin, který se opravdu dává na 3dny. Nicméně 3 dny se ty ATB polykají, ale v těle působí týden. Takže by dítě mělo mít režim jako by bralo ATB týden. Nicméně na virózu se ATB nedávají, ani preventivně z obavy aby nenasedla bakteriální infekce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
1.7.15 11:21

Tak to je možné, že mají ten azitromycin. jako z pozice matky zdravého dítěte nevím, jestli bych jela, na to mám málo informací k rozhodnutí, asi bych se spíš s kamarádkou spojila až třeba večer před odjezdem, jestli opravdu atb zabrala a teploty ustoupily. nebo by mi na tom setání až tak nezáleželo a odpískala bych ho rovnou s omluvou, že dítě po nemoci potřebuje klidovější režim a moje dítě by ho narušovalo a že bych si nerada vzala na svědomí, že díky tomu nemocí oslabené dítě chytí nějaký další infekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
1.7.15 11:23
@Lucka1111 píše:
Nicméně na virózu se ATB nedávají, ani preventivně z obavy aby nenasedla bakteriální infekce.

já se asi špatně vyjádřila, já to myslela tak, že na bakteriální infekce už nasedla, ne že se doktorka nasednutí obává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
1.7.15 12:56

Dcera mela na 3 dny kdysi Sumamed, dostala ho na ORL na zanet stredniho ucha. Pry u techto ATB pretrvava ucinek tyden. A fakt pomohly, nevratilo se to ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
1.7.15 13:21

Po pravdě se mi to nezdá. Potažený bílý jazyk, zřejmě i mandle - jestli má angínu, tak atb na 3 dny nestačí. Jen jestli kamarádka nekecá. Protože nechce kazit víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
1.7.15 14:35

..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65230
1.7.15 17:29

@AstraG Dcera je měla i na angínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
1.7.15 18:45

@vokishka a jen na 3 dny? to jsem fakt ještě neslyšela, že by angíně stačilo 3 denní zaléčení, tím spíš u dětí. Ale nejsem doktor, tak nevím, jen mi to přijde divný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65230
1.7.15 18:48

@AstraG V té krabičce jsou jen ty 3 tablety, bere se každý den jedna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
1.7.15 18:50

@vokishka a kolik je dceři? Promiň, že se vyptávám, ale fakt mě to zajímá. Já i děti docela trpíme na angíny, a za 3 dny jí fakt zaléčenou nemám, tak to ty prášky musí být asi nějaký hodně silný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65230
1.7.15 19:28

@AstraG Byla v té době asi v 8. třídě. A měla po nich klid. Tenkrát jsme spěchali s léčbou, měla jet na školu v přírodě, tak aby mohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.15 19:57

Díky, ještě kamarádce zavolám. Taky mi přijde divné, že se to za tři dny vyléčí a že by mohl běhat už o víkendu venku atp.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA