Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý den, před 14. dny sem začala užívat ATB Amoksiklav, stěrem z krku mi byly zjištěny bakterie, ATB zabraly, ale za tři dny sem byla opět schvácená a bolelo mě v krku, dle dalšího stěru mi byly nasazeny ATB Klabax, včera sem dobrala, na kontrolu mám jít v pondělí, ale stále cítím schvácenost a blbě se mi dýchá
Za 14 dní letíme na dovolenou, nevíte co může následovat, když na mě ATB nepůsobí ![]()
No, těžko říct,ale o šalvjěji se říká, že desinfikuje-tak zkus prubnout klokatat šalvěj(mě pomohla na zub a zánět okostice,až jsem úplně čuměla, že „blbá“ kytka může takto pomáhat). Jinak manžel když má nějakého „hajzla“ v krku tak kloktá ředěný peroxid vodíku.
To mas jako anginu? Na ni kdyztak mam recept na zabal krku, kterej fakt funguje.. ![]()
Ahoj,
tak nejspíš ještě do třetice atb. Co se poptat na Sumamed, je to širokospektré antibiotikum, které se bere jen tři dny, ale účinnost je delší. ![]()
Děkuji, no první byla angina. Druhý atb byly na bakterie co způsobují zápaly plic a průdušek ![]()
@Sněhurka a nelinka taky jsem to tak kdysi měla,nakonec mi pomohl tuším Klacid? ![]()
Tak na to nevim, to asi fungovat nebude.. Ale jestli chces zkusit, poslu ti recept.. Na anginy to funguje, to mame v rodine mnohokrat overene..
zabal na krk:
mekky tvaroh, 3–4 strouzky cesneku, cibule (trochu podusit na lzici vody), lzicka anyzu, lzicka fenyklu
Vsechno smichat, dat na igelit a obvazat tim krk. Krk si namaz necim hodne mastnym (jinak se ti od toho cesneku spali kuze). Pripadne jeste prikrej gazou, ale je lepsi, kdyz to mas primo na kuzi, lip to funguje. Takze budes mit primo na kuzi (gazu) tu hmotu, igelit a pak zabalit do pliny nebo uterky… Nechat na krku 2 hodiny a to 3× denne… Je to hnus, ten tvaroh tece a vypadava, tak si vem neco staryho na sebe. Jo a strasne to smrdi.. Ale na anginu to fakt pomaha.