Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj všem, tak jsem sebrala veškerou odvahu a nechala si vyoperovat slepák, co už mě hrozně dlouho zlobil. Operace laparoskopicky, teď už se to snad ani jinak nedělá, proběhla vpohodě, třetí den mě pustili domů, jizva srostla pěkně. Jen mě to pořád ještě docela bolí, je to normální? Už je to 5týdnů. Kdo máte zkušenosti, napište. Děkuji.
Operovali mě ještě klasicky /před 15 lety/ a po 14 dnech jsem byla schopna chodit na dlouhé procházky a lehce si zaplavat.
Ahoj, je přes dva roky co jsem se taky po dlouhých problémech nechala operovat, stejně jako ty, vzhledem k tomu, že jsem podnikala, šla jsem po 2 týdnech do práce a bolelo mě to minimálně 2 měsíce, nebylo to moc příjemné a hlavně jsem měla břicho dost dlouho nafouklé jako balon.
MinkaD - přeju ti, ať je ti už jen dobře. Pojedeš po operaci slepého střeva do lázní?
Do lázní se teď už neposílá. Tedy pokud to není komplikovaný zánět slepáku a to jsem já neměla.
aha ptala ses na to lékaře, a on říkal, že na lázně nemáš nárok?
Ptala. Na lázně mají přednost ti, co měli komplikovaný slepák a pak ty co ještě nemají děti. Já nejsem ani jedno z toho, že smůla. Jelikož se mi to stále nelepší, v pátek asi zajdu k Dr.
Dobry den mam 10letou sestru ktera pred 14dni prodelala laparkopii streva. Potrebuji poradit jak a kde se daji zaridit lazne zda pres pojistovnu nebo se ma zazadat potvrzeni v nemocnici. Vubec netusim jak se lazne zarizuji. Prosim poradite mi?
Návrh na lázně vypisuje její pediatr, musí tam být také zpráva od gynekologa. Pak se návrh zanese nebo odešle na pojišťovnu, do půl roku od podání žádosti musí sestra nastoupit do lázní. Ona poede do lázní sama bez doprovodu? Pojede pravděpodobně na čtyři týdny. Může jet do Klimkovic u Ostravy negbo do Lázní Bělohrad.
@Pajinka89 myslim ze do lazni uz se neposila!! slepak neni nic vaznyho. pokud nemela abses na slepem streve nebo neco takoveho myslim ze ji nikdo nikam neposle.
zeptala bych se dr.
Na lázně po operaci sepého střeva je nárok i nadále, maximálně 1× do 12 měsíců po ukončení léčby
Holky prosím Vás kdo má zkušenosti se slepákem, zrovna teď jsem v období kdy se mi vůbec nehodí zjistit, že musím na operaci (práce, práce, práce a za 14 dní jedeme pryč
) tak se furt uklidňuju že to bude nakonec ok.. už asi 14 dní mě píchá v pravém podbřišku, občas při chůzi, při rychlém vstanutí ze židle, občas když ležím na pravém boku, musím se přetočit protože je to nepříjemné. Zašla jsem k mojí gynekoložce prvně a ta mi řekla, že u ní je vše ok, ale odeslala mě na krev na podezření slepáku.. což mě vůbec nepotěšilo. Na krev se dostanu až ve čtvrtek
Problémy jakože nevolnost vůbec nemám, jenže co mě teď úplně zarazilo je to, že jsem měla pořád pocit jako bych měla vlas nebo chlup v krku. Podívám se do zrcadla a jazyk od kořene asi tak do půlky mám pokrytý bílým povlakem. Jako by mi ty šupninky na jazyku odumírali či co?! myslíte že by to mohlo mít fakt souvislost? četla jsem někde, že to může naznačovat špatnou funkci střev.. stalo se Vám to někomu? Mi se to zdá jako hloupost, tak si pořád říkám že to bude ok ![]()
@mar.cat hele me takhle pobolivalo na prave strane v podbrisku par tydnu az to preslo do neskutecnych bolesti u kterych jsem se nemohla ani pohybovat myslela jsem ze je to gyn. problem dr. mi ale rekl ze unej nic ze to vypada na slepak v nemocnici mi prave zjistili abses na slepem streve a prisla jsem na 5min 12
okamzite me odvezli na sal a operace. cca za 12 dni me pustili domu… mela jsem super dr.! behem par dni jsem temer nic necitila a skakala jak rybicka (a to je abses docela pruser ne jen slepak) moc si stim nezahravej nikdy nevis!! nech se vysetrit a treba te uklidneji ze je vse ok a je to problem jiny.
prace a dovolena jdou v pripade zdravi myslim stranou!
![]()
@michi13 určitě je zdraví přednější, jen by to přišlo v tu nejnevhodnější dobu. Jedeme totiž na víkend, který už máme naplánovaný od minulých Vánoc.. takže byla celkem dlouhá čekací doba
sama jsem zvědavá jak dopadnu, jen mě vystrašil ten jazyk víš? prej to mohou být i přemnožené kvasinky v těle, brala jsem totiž před měsícem antibiotika a ono to všechno jaksi začlo v té době. ale to píchání v podbřišku mi k tomu jaksi nejde.. no nebudu polemizovat
a uvidí se po krvi
@mar.cat tak to docela chapu no
to bych na ten vikend taky chtela!
tak uvidis treba to bude opravdu jen,,naka prkotina´´ ktera nemusi pod narkozu ![]()