Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky, kamaradky synek (1 rok) ted dobral atb kvuli silnemu kasli. Ted ma uz par dnu prujem rano a vyrazku, ktera ze zacatku vypadala jak potnicky. Myslite, ze je to vedlejsi ucinek atb? Bral penicilin…
Jde mi o to, ze dnes mame spolu s nasimi detmi stravit cely den a ja se trochu bojim, aby nas maly neco nechytil…:( Co si myslite, mam byt v klidu a vyrazit nebo to mam radeji zrusit?
Ahoj, tak vyrážka se z atb objevit může, já to měla posledně taky, brala jsem Amoksiklav. Doktor mi to napsal na dva týdny, po týdnu se mi udělala ta vyrážka, takže jsem to brát přestala, a zmizelo to.
prujem je taky pomerne typickej pruvodni jev lecby ATB, ktery mu krome bacilu vybijou i strevni mikrofloru a z toho pak ten prujem…
dekuju moc, uklidnily jste me…ja si to myslela, chudinka uz se z toho vyhrabal a jeste tohle
Holt atb je hnus ![]()
po antibiotikách bych byla v klidu,tohle bude určo z nich,spíš aby tvůj prcek nenakazil něčím to oslabené dítko
z toho bych měla strach já
určo poraď mamince toho malého at mu dává probiotika,pokud už nezačla,aby se mu to bříško srovnalo do normálu ![]()
Elsiste píše:
dekuju moc, uklidnily jste me…ja si to myslela, chudinka uz se z toho vyhrabal a jeste tohleHolt atb je hnus
Tojo, no. Ta vyrážka u mě byla nejdřív nenápadná, jenom pár takových malých teček, ale během dne se mi to začalo rozlézat po těle a ty tečky se trochu rozpily do takových flíčků. Ráno jsem to měla jen na ruce a večer už i na břiše a nohách
humus prostě.
my toto měli po augmentinu a klacidu i přes probiotika a verdikt dr že nesnesem tyto atb-my se je snažli i blinkat.Kdo ví prýb jestli nějaké sneseme uvidíme v budoucnu.
Takhle se může projevovat i alergie na daný antibiotika. Jestli se o tom už s lékařem neradila, asi bych mu to určitě řekla.